Ga naar de homepage van Americaweb.nl...                   
 

Dorpszeskamp 2011

Start
Terug

 

 

27 & 28-08-2011, America
Voor de vijfde keer op rij is het team “Half Um” (fam. Sikes) Zeskampkampioen geworden in America. Dit jaar mochten zij de nieuwe wisselbeker mee naar huis nemen, omdat de vorige wisselbeker de brand in hun bedrijf helaas niet overleefden.

Dit jaar was de familie Sikes er dus op gebrand om de Station America Wisselbeker wederom te veroveren. Dat zou niet mee gaan vallen, want enkele ervaren deelnemers konden dit jaar niet mee doen door blessures. Hierdoor werd hun team verjongd en werden de tactieken ietwat aangepast. Maar mede door de goede voorbereiding en het perfecte coachingswerk van langs de kant wist het team dus ook dit jaar de Grote Dorpszeskamp van America winnend af te sluiten.

De zondag begon met het presenteren van de team met hun zelfgemaakte jokers. De deskundige jury kon dus al meteen aan de slag, maar het echte werk moest dus nog gaan beginnen. Want zes originele Zeskampspellen en een Rode Draad Spel lagen te wachten de deelnemers, namelijk het Waterballonnenspel, Tobbedansen (met ballen), Biertje…???, Helmenrace, Lachen en gieren met z’n vieren, Uit-gekleed en het Klootstoten (Rode Draad Spel). Op zaterdag hadden alle kinderen van America al voor het nodige spetterwerk gezorgd met deze spellen, dus dat beloofde ook veel spektakel voor de zondag bij blokhut Ôs Thoês van Jong Nederland America.

Alle deelnemers deden hun uiterste best op sportief gebied. Met spelelementen als kracht, snelheid, slimmigheid, souplesse, inzicht, moed, inzet, taktiek, techniek en creativiteit kon men strijden om mooie prijzen, maar vooral ook om de eer. De coaches van de teams hadden het dan ook niet makkelijk om de beste teamopstelling te maken en om de juiste tactiek te kiezen. Uiteindelijk wist Half Um dus weer te winnen. Een geweldige prestatie. Proficiat!
Over twee jaar wil Half Um weer uitgedaagd worden tijdens De Grote Dorpszeskamp, dus…

Hieronder de volledige uitslag:
1. Half Um
2. OJC Cartouche
3. De Ontspoorden
4. Beauty's & the nerds
5. De Zwoeps
6. VC Lek meej de zuk
7. Turbo
8. Bandida's & Co

Leuke foto’s van de Grote Dorpszeskamp zijn hieronder te bekijken.
Veel meer foto's kun je bekijken en downloaden via de site van Jong Nederland America.

Jeugdzeskamp
Voorafgaand op De Grote Dorpszeskamp vond op zaterdagmiddag de Jeugdzeskamp plaats bij Blokhut Ôs Thoês. En dat werd mij toch een ruige middag daar bij Jong Nederland America. De zes kei vette zeskampspellen en het rode draad spel (zoals dat hoort bij een echte zeskamp) stonden er klaar om gespeeld te worden. Het spel Biertje...?? werd deze dag uiteraard vervangen door Colaatje…???

Eerst moesten er eerlijke groepjes gemaakt worden, natuurlijk. En toen dat bekend was ging ieder team naar hun eerste spel. Het ging er meteen serieus tegenaan. En zo hoort dat ook natuurlijk. Iedereen wilde natuurlijk wel winnen. Gelukkig is het meedoen belangrijker bij Jong Nederland, dus iedereen kreeg een kans. De spellen waren soms moeilijk, soms makkelijk, maar zeker iedere keer leuk. Ook was er af en toe een pauze om uit te rusten natuurlijk en om iets lekker te eten en te drinken. Toen iedereen alle spellen had gedaan ging de jury snel alle punten bij elkaar optellen. Team 2 wist te winnen, dat was het team van Minthe, Chelsey, Helle, Kristel, Gaoye en Janny. Proficiat hiermee. Maar eigenlijk allemaal proficiat, want jullie waren eigenlijk allemaal even goed. Iedereen mocht daarom wat lekkers uitzoeken en jullie kregen allemaal een eigen medaille in de vorm van een sleutelhangerlampje. Een leuk aandenken aan deze leuke dag. Foto's van deze dag kun je hieronder bekijken. Veel meer foto's kun je bekijken en downloaden via de site van Jong Nederland America.

 

 
U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan webmaster@americaweb.nl.
Copyright © 2002 Dorpsraad America. Laatst bijgewerkt: zondag 30 september 2012