Ga naar de homepage van Americaweb.nl...                   
 

2e ALF 2011

Start
Terug

 

 

Americaans Liedjes Festival
Zondag 28 november 2010, 14.30 uur
Bondszaal van America.

Golde Liesjes winnen het 2e A.L.F.
In een zeer goed gevulde bondszaal waren het De Golde Liesjes die er met de eerste prijs vandoor gingen. Met hun Konfettielied (een nummer van Dave Janssen) kregen zij de meeste punten van de jury. De tweede plek was voor de groep My Way met het nummer "Walse um elluf oor" (geschreven door Pieter Deters). Als derde eindige De Geflipten (familie Philipsen) en zij zongen het door henzelf geschreven nummer "Weej tikke ni richtig". Juryvoorzitter Math Craenmehr was zeer lovend over de kwaliteit van de 7 carnavalsnummers die voorbij kwamen. Hij was met name zeer te spreken over de live begeleiding door de ALF-band. "Een echte meerwaarde voor de liedjes" aldus Math, die ook nog een tip had voor de liedjesschrijvers: "Soms kun je met minder woorden meer zeggen." De testen zijn hieronder te lezen/downloaden.

De carnavalsliedjes zijn opgenomen en op een prachtige CD gezet. De cd-presentatie was op zondag 23 januari in Station America.
De CD is nu voor slechts € 10,00 te verkrijgen bij:

Ine Derks-Haegens
Past. Jeukenstraat 5
5966 NL  America
Tel. 077- 4641609
E-mail
 

Op zondag 23 januari hebben De Golde Liesjes een echte videoclip opgenomen van hun winnende Konfettielied.
Dit is tijdens de carnavalsdagen te zien op de TV Reindonk als Carnavalsclip. Je kunt 'm ook hieronder bekijken via YouTube.

Er zijn prachtige foto's gemaakt van het 2e A.L.F. in America, met dank aan Marion Steeghs-Vervoort.
Deze zijn hieronder te bekijken en via Mijnalbum.nl te downloaden.
Tevens kunt u videobeelden van de liedje bekijken via YouTube.
Veel kijk en luisterplezier.

 

Liedje Artiest Tekst Video
Loat meej mar en liedje zinge Gert Haegens

Weej tikke ni richtig De Geflipten
D'n toet vurroet De Dissonantjes
Carnavalsfan Schandalica
Konfettielied De Golde Liesjes
Walse um ellef oor My Way
Woa ziede geej d'r enne va Hert en Germien
    (alle)
 


De organisatie van het A.L.F.
- Werkgroep A.L.F.
- Carnavalsvereniging de Turftreiers
- Boerenbruiloftcomité America
- Stichting Jeugdcomité America

 


(Persbericht november 2010)
Tweede editie van het A.L.F. komt er aan!

Over ruim een maand is het zover. De 2e editie van het A.L.F. barst dan los. Op zondagmiddag 28 november zullen 7 gloednieuwe carnavalskrakers ten gehore worden gebracht. En niet alleen de liedjes zijn nieuw, ook de artiesten die voor jullie optreden zijn nieuw. Van de 7 optredens worden er 6 gebracht door solisten of groepen die nog nooit aan het A.L.F. hebben deelgenomen. Wie dat allemaal zijn? Dat houden we nog even voor ons. Maar hou de plaatselijke en regionale media goed in de gaten, want de komende weken zal er steeds meer bekend worden over de exacte invulling van het Americaans Liedjes Festival. Want niet alleen de artiesten zijn een verrassing. Wie zullen er in de jury zitten? Welke bijzondere pauzeact betreedt het podium? Is de ALF-band wederom van de partij? Is de presentator goed bij stem? Allemaal vragen die de komende weken een antwoord krijgen.

Natuurlijk worden ook dit jaar weer alle nummers op een carnavals-CD gezet. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Maar u kunt er gerust op zijn, op 28 november is de CD klaar en voor een carnavalesk prijsje te koop.
 

Rest ons alleen nog om iedereen die houdt van carnavalsmuziek van eigen bodem uit te nodigen om aanwezig te zijn bij de 2e editie van het A.L.F. Deze happening mag je niet missen. En wij kunnen jullie niet missen, want net als bij de 1e editie heeft ook nu het publiek weer een belangrijke stem in het kiezen van de winnende carnavalskraker.

Welke liedje wordt de opvolger van “Mar iëne kier”????????????
We gaan het zien en horen op zondag 28 november 2010

 


 

 
U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan webmaster@americaweb.nl.
Copyright © 2002 Dorpsraad America. Laatst bijgewerkt: zondag 30 september 2012