Ga naar de homepage van Americaweb.nl...                   
 

Nieuws 2010

Start
Terug

 

 

Winter in America
De maand december van 2010 gaat de boeken in als een witte maand. Al vroeg in de maand lag er sneeuw, de zwarte pieten moesten voorzichtig over de daken, bijna iedere dag moest de stoep geveegd worden, strooiwagens maakten overuren en het zout raakte op een gegeven moment op. In de nacht van 23 op 24 december sneeuwde het extreem veel, want 's morgens vroeg lag er een laag van zo'n 15 tot 20 cm. Dit veroorzaakte natuurlijk wel wat problemen op de weg (kleine aanrijdingen, schuifpartijen, geen postbezorging, late leveranties aan winkels e.d.). Een voordeel van deze winterse taferelen zijn de mooie plaatjes die te schieten zijn. Dat deed ook Hay Mulders,
bekijk zijn foto's op de fotopagina Winter in America.Heeft u ook mooie foto's gemaakt in America,
zend ze dan door naar webmaster@americaweb.nl.

~~~~~~
Prijswinnaars Decemberactie 2010
Tijdens het Moonlightshopping op 16 december werd in het centrum van America de prijsuitreiking gehouden
van de Decemberactie 2010 van de ondernemers uit America. Hieronder de uitslag van dit jaar.
 
Hoofdprijs, Waardebonnen t.w.v. € 100,00 - Mevr. Michels ( zwarte plakweg)
Ine Derks-Haegens, Waardebon van € 25,00 - Anja Janssen (nieuwe peeldijk)
Kapsalon Specifique, Waardebon van € 25,00 - Jan Huys (pastoor janssenstr)
San-sieraaddesign, Waardebon van € 25,00 - Bianca vd Munckhof
Station America, Waardebon van € 25,00 - Jos Klomp
Van Heijster Textiel, Waardebon van € 25,00 - A. Vogelzangs
Bouguetterie 't Hofje, Waardebon van € 25,00 - Jan Poels (Veulen)
F’acere Hair & Visage, Waardebon van € 25,00 - Petra Verstegen
Spar vd Beuken, Waardebon van € 25,00 - Mevr. Jo Derks
Café Boems Jeu, Waardebon van € 25,00 - Jo kleuskens (nieuwe peeldijk)
Cafetaria Hap & Stap, Waardebon van € 25,00 - Dennis v/d Coelen
Tankstation van Rengs, Waardebon van € 25,00 - Hay Janssen
Golfcomplex De Golfhorst, Waardebon van € 25,00 - G.Bohlken (Venray)
Bakkerij J. Ummenthun, Waardebon van € 25,00 - Fam. Franssen

De prijzen zijn af te halen bij Ine Derks-Haegens.

~~~~~~
Presentatie Jaarverslag Dorpsraad 2009

Op woensdag 15 december was de jaarlijkse dorpsraadvergadering met alle verenigingen in Aan De Brug. Tijdens deze vergadering presenteerde voorzitter Marco Hesp het jaarverslag van Dorpsraad America 2010. Een mooie terugblik op 2010, maar ook een vooruitblik op 2011.
Bekijk ook de presentatie van het Jaarverslag 2010.

~~~~~~
Documentaire 25-jaar Rowwen Hèze
Afgelopen zaterdagnacht werd op Nederland 3 een documentaire rond het 25-jarig bestaan van Rowwen Hèze. Ondanks het late tijdstip van uitzenden, tussen twaalf en één uur 's nachts, trok de documentaire van omroep NTR volgens Stichting Kijkonderzoek 231.000 kijkers.
De documentaire bevat beelden van het jubileumfeest in de Brabant Hallen in Den Bosch. Daar werd de band verrast door bands als Racoon, de Heideroosjes en Guus Meeuwis. Deze vertolkten allemaal een Rowwen Hèze-lied op hun eigen manier. Daarnaast werd de band met unieke videoboodschappen gefeliciteerd door muzikanten als De Dijk, Bløf en Carel Kraayenhof, maar ook presentator Mathijs van Nieuwkerk en cabaretier Youp van ‘t Hek. Verder zijn er backstagebeelden en fragmenten van de slotconcerten in America.
De aflevering wordt ingeleid door NTR 3FM-presentator Michiel Veenstra die vanuit de 3FM-studio vertelt wat de NTR die week allemaal aan popmuziek op radio en tv doet. Klik hier om de documentaire te bekijken.

~~~~~~
Golde Liesjes winnen het 2e A.L.F.
In een zeer goed gevulde bondszaal waren het De Golde Liesjes die er met de eerste prijs vandoor gingen. Met hun lied "Konfettie" (een nummer van Dave Janssen) kregen zij de meeste punten van de jury. De tweede plek was voor de groep My Way met het nummer "Walse um elluf oor" (geschreven door Pieter Deters). Als derde eindige De Geflipten (familie Philipsen) en zij zongen het door henzelf geschreven nummer "Weej tikke ni richtig". Juryvoorzitter Math Craenmehr was zeer lovend over de kwaliteit van de 7 carnavalsnummers die voorbij kwamen. Hij was met name zeer te spreken over de live begeleiding door de ALF-band. "Een echte meerwaarde voor de liedjes" aldus Math, die ook nog een tip had voor de liedjesschrijvers: "Soms kun je met minder woorden meer zeggen." De komende weken zullen alle carnavalsliedjes opgenomen worden op een CD, die tijdens de eerstkomende carnavalsactiviteit in America gepresenteerd zal worden. Er zijn vele prachtige foto's en video-opnames gemaakt (met dank aan Marion Steeghs-Vervoort) van het 2e A.L.F. in America. Deze zijn te bekijken op de A.L.F.-pagina.

~~~~~~


~~~~~~

Veiliger Verkeer in America
Je houdt je hart soms vast op de straten in America. Het verkeer raast maar door en om het dorp en het gaat vaak maar net goed. Vooral kinderen, fietsers en voetgangers moeten goed opletten op straat, met name tijdens de spitsuren natuurlijk.

Dat is de reden dat Dorpraad America een bijeenkomst heeft georganiseerd op woensdagavond 1 december voor bezorgde bewoners, ouders, verenigingen, ondernemers en andere geïnteresseerden. Te gast zijn dan mensen van Veilig Verkeer Nederland die samen met ons willen kijken naar deze gevaarlijke situaties. Belangrijkste vraag op deze avond is natuurlijk: “Hoe krijgen we America verkeersveiliger?”. We hopen hier op het einde van de avond een antwoord op te hebben. Voel jij je ook betrokken bij de verkeersveiligheid van America, kom dan ook op 1 december om 19.30 uur naar gemeenschapshuis Aan de Brug. De koffie staat klaar.

~~~~~~
Buurtcafé America
Het eerste “Buurtcafé America” is meteen een succesvolle avond gebleken, want op maandag 15 november werd er al meteen volop “gebuurt” over America in Aan de Brug. En dat was ook de bedoeling natuurlijk. In kleine groepjes aan (hang)tafels werden verschillende onderwerpen met betrekking tot de leefbaarheid in America besproken, 15 minuten en daarna werd er gewisseld van tafel en onderwerp. Op deze manier kon iedereen zijn zegje doen, zijn opmerking plaatsen, zijn probleem schetsen en mogelijke oplossingen aandragen. Het bleek een vruchtbare avond te zijn, want er kwam veel ter tafel.

Van alle opmerkingen zijn notities gemaakt, welke verwerkt gaan worden bij het actualiseren van het dorpsontwikkelingsplan (DOP) van America. Uiteindelijk zullen er van hieruit nieuwe doelstellingen en projecten geformuleerd gaan worden waar de dorpsraad en de gemeenschap van America zich de komende jaren voor zal inzetten. Uiteraard wordt u hier t.z.t. over geïnformeerd. Foto's van deze avond vind je op de fotopagina Buurtcafé America.

~~~~~~
Intocht Sinterklaas

Gelukkig heeft Sinterklaas ook dit jaar weer America gevonden.
Op zaterdag 13 november kwam hij aan in Harderwijk en de dag erna was hij al in America. En dat vonden de kinderen in America niet erg, want zij hadden er al lang naar uitgekeken. De Sint had een paar hele goede voetbalpieten meegenomen naar America, omdat hij had gehoord dat er ook heel veel goede voetballers in America wonen. Onderweg naar de Bondszaal werd er dan ook lekker tegen een bal aan getrapt. De Sint zat lekker droog in de huifkar, later toen het ophield met regenen, stapte hij uit en liep het laatste stukje samen met de kinderen naar de Bondszaal. Daar mochten alle kinderen de Sint een handje komen geven en zongen ze liedjes en deden een toneelstukje. Het was een erg gezellige middag.
Foto's en een filmpje hiervan zijn te bekijken op de fotopagina Sinterklaas in America.

~~~~~~
Sint Maarten in America
Ook dit jaar kwam Sint Maarten weer naar America op 10 november.
Eerst mochten de kinderen van 17.30 tot 18.15 uur langs de deuren gaan om wat lekkers bij elkaar te zingen, daarna was de lampionnenwedstrijd bij Blokhut Ôs Thoês van Jong Nederland America. Nadat de jury klaar was met jureren (en dat duurde dit jaar lang, want er waren heel veel lampionnen te bekijken) ging de stoet kinderen achter St. Maarten en zijn ridders aan in de richting van de troshoop aan de Slikweg. Daar werd het verhaal van St. Maarten verteld en werd de troshoop aangestoken door de ridders. Aansluitend werd de prijsuitreiking van de lampionnenwedstrijd verricht. De uitslag en de foto's van deze dag vind je op de fotopagina Sint Maarten.

~~~~~~
Uitverkochte Slotconcerten Rowwen Hèze
Ook dit jaar waren de twee slotconcerten van Rowwen Hèze weer snel uitverkocht. Twee avonden met 8.000 enthousiaste fans die voor een geweldig feest zorgden samen met de jubilerende leden van Rowwen Hèze. Naast de twee Slotconcerten was dit jaar het "Zondag in het Zuiden" uitverkocht. Zo'n 5.000 bezoekers van 0 tot 99 kwamen op zondag naar het festivalterrein in America. Daar konden ze genieten van een gevarieerd programma voor iedere wat wils. Terrasjes voor de ouderen en speeltoestellen, suikerspin en schminken voor de jongste onder ons. Uiteraard was het hoogte punt van deze dag ook het optreden van Rowwen Hèze. Een dag om nooit te vergeten. Zeker ook voor Jack Poels, want Jack kreeg op zondagmiddag ook de Jo Hansenprijs uitgereikt door Gouverneur Leon Frissen voor zijn inzet voor de Limburgse cultuur.

Na het in ontvangst nemen van deze prestigieuze prijs mochten ook en de andere bandleden een stapje naar voren doen, want namens de gemeenschap van America werd hen ook een cadeau overhandigd. Vanuit de Dorpsraad van America is namelijk een werkgroepje opgericht onder de naam "America dat Stiët" met als doel blijvend kunstwerk te realiseren in America voor en van Rowwen Hèze. Hiervoor is men al bezig, maar in 2011 zal e.e.a. pas gerealiseerd zijn. Nu ontvingen alle bandleden een symbolisch cadeau. Een (miniatuur) welkomstbord van America met als ondertekst "dat stiët", verwijzend naar de tekst van Rowwen Hèze en waar Americanen ook trots op zijn. Het is de bedoeling dat deze bordje het komend jaar ook daadwerkelijk geplaatst gaan worden aan het begin van de bebouwde kom van America.
Foto's en een leuk filmpje van deze 3 dagen zijn te vinden en de fotopagina Slotconcerten RH.~~~~~~

2e Americaans Liedjes Festival
Het tweede ALF komt er al weer aan. De muzikanten zijn op dit moment druk bezig met instuderen van hun nieuwe hits.
Op zondag 28 november 2010 zullen ze die vanaf 14.30 uur ten gehore brengen in De Bondszaal van America.
Het promotiefilmpje voor deze 2e editie is al klaar en is hieronder te zien.
Meer informatie is te vinden op site van het A.L.F.

~~~~~~
JUBILARISSEN KERKKOOR IN AMERICA
Op zondag 24 oktober werden 7 zangeressen en 1 zanger onderscheiden, omdat ze al 25 of 40 jaar lid zijn van het kerkkoor van America. In de hoogmis om 10.00 uur werd hieraan bijzondere aandacht besteed, o.a. door een uitvoering van het gemengd kerkkoor. Na de mis werden aan de 8 jubilarissen een onderscheiding uitgereikt van de Gredorius Vereniging, waarna er gelegenheid in de kerk was om de jubilarissen te feliciteren. Ook de fanfare was van de partij met een serenade.

25-jarige jubilarissen zijn: Jo Derks-v.d. Beuken, Lies Meulendijks-Brummans en Frits Gielen.
40-jarige jubilarissen zijn: Truus Arts-Schoeber, Maria Derks-Saris, Anny v.d. Munckhof-Kleuskens,
Nel v.d. Munckhof-Korstjaans en Nel Tielen-Geurts.

Foto's van deze gelegenheid zijn te bekijken op
fotopagina Jubilarissen Kerkkoor~~~~~~
Kom aan de Brug goed bezocht
Kom aan de Brug, dat georganiseerd wordt door gelijknamige stichting en Werkgroep Oud America, kijkt terug op een zeer geslaagde middag met veel belangstelling voor de vele activiteiten die in Aan de Brug plaatsvinden. Dat er veel activiteiten zijn in Aan de Brug laten de foto's op de fotopagina wel zien. Bijzonder was natuurlijk de uitreiking van de Bruggenbouwer 2010 aan Mien Klaassen vanwege haar verdiensten gedurende vele jaren voor Aan de Brug. Iedereen wordt bedankt voor hun komst en de gebruikers worden bedankt voor hun inbreng.


~~~~~~
Rowwen Héze wint Edison Pop Oeuvreprijs
Op zondag 3 oktober werd aan Rowwen Hèze de Edison Pop Oeuvreprijs
overhandigd door prinses Maxima in het World Trade Center in Rotterdam.
Dit is de meest prestigieuze popprijs die er in Nederland te winnen is.
Een prijs waar de bandleden trots op mogen zijn. En dat waren ze ook.Dagblad de Limburger besteedde veel aandacht aan deze Oeuvreprijs voor Rowwen Heze in haar krant.
Op 15 september plaatste zij mooie special, bekijk deze nog eens hier.

~~~~~~
Werkzaamheden Visvijver De Put
Sinds een aantal maanden zijn de mensen van HSV De Put bezig om waterplanten uit De Put te halen. Dit gebeurt met vernuftige, veelal zelfgemaakte apparatuur. Het roeibootje is gemotoriseerd en sinds kort is het zelfs mogelijk dat er een dak op het bootje geplaatst wordt bij regen of felle zon. De Put blijft een prachtig natuurgebied.
Bekijk een fotoverslag hiervan op de fotopagina Visvijver De Put.~~~~~~

Bomen weg aan Schiksedijk
Op maandag 23 augustus 2010 werden vier 15 meter hoge zuileiken van de Schiksedijk in America naar de Cocq van Haeftenstraat in Meerlo verplaatst met de grootste verplantingsmachine van Europa. Een hele operatie.
In september wordt er onder de Schiksedijk een groot nieuw bergbezinkbassin voor rioolwater gelegd van dertig meter lang
op een diepte van zo’n zes meter. De bomen zouden dit niet overleven. Vandaar dat er gekozen is voor verplaatsing van de zuileiken. Een duur grapje, maar de bomen zijn het waard. Ze krijgen een mooie plaats terug in Meerlo en de vogels die er in nestelen hebben de reis van hun leven gehad...
Bekijk een fotoverslag en een filmpje hiervan op de fotopagina Bomen weg Schiksedijk.

~~~~~~
Peuters naar De Wouter
Donderdag ochtend, 22 juli 2010, was een speciale ochtend voor America. In optocht, te voet, met tractors en bolderkarren vol met spullen gingen de peuters van America samen met hun ouders en leidsters op weg naar hun nieuwe onderkomen. De peuters van America verhuisden na 40 jaar, vanuit peuterspeelzaal "de Notedop" aan de Pastoor Jeukenstraat, naar Basisschool De Wouter. Vanaf 6 september gaan de basisschool en de peuterspeelzaal samen verder onder een dak. Na de wandeling werden de peuters verwelkomt door de kinderen van De Wouter. Aan Lars van Heijster was de eer om het lintje door te knippen, wat dit geheel officieel maakte.
Bekijk een fotoverslag van deze bijzondere dag op de fotopagina Peuters naar De Wouter

~~~~~~
Terraszingen Gemend Koor Cantaremos
Op dinsdag 29 juni verzorgde Gemend Koor Cantaremos, samen met Mart Vervoort op accordeon, een optreden op het terras van bij Aan de Brug. Het zogenaamde Terraszingen betekende het einde van dit seizoen voor dit zangkoor. Na de zomerstop (maanden juli en augustus) gaan ze weer verder op de dinsdagavond. Heeft u interesse om ook eens mee te zingen met dit gemengde koor of heeft u vragen hierover, dan kun u contact opnemen met Monique Plaisier of op 06-20654526.
Bekijk een fotoverslag van dit optreden op de fotopagina Terraszingen.

~~~~~~
Kermisloterij
De kermisexploitanten organiseerde, samen met de gemeente Horst aan de Maas en Dorpsraad America, dit jaar voor het eerst een Kermisloterij in America. U ontving een gratis lot bij de attracties van de kermis welke op woensdag tussen 18.30 en 19.30 uur in te leveren waren op de kermis. Aansluitend vond de loterij plaats op het plein voor de kerk. Er waren maar liefst 8 grote prijzen te winnen, namelijk een Bratz Poppenhuis, Junior Werktafel, Dora Sandwichmaker, Sponge Bob Sandwichmaker, Digitale Fotolijst, Portable DVD Player, een groot zwembad en als hoofdprijs een XBox 360. Deze prijzen zijn gevallen op de lotnummers: 060512, 060505, 064514, 066457, 066475, 064572, 064723 en 066160.
Bekijk een fotoverslag van deze trekking op de fotopagina Kermisloterij.

~~~~~~
Kermiskleurplatenwedstrijd
De Dorpsraad van America organiseerde voor de Kermis in America weer een kleurplatenwedstrijd. Vele kleurplaten werden ingeleverd bij de rups, autoscooters en de draaimolen. Daarvoor kregen de tekenaars een gratis ritje in die attractie en maakte ze kans op mooie prijzen. De jury had het ook dit jaar weer moeilijk met uitzoeken. Maar het is uiteindelijk gelukt om 5 prijswinnaars in 5 leeftijdscategorieën te selecteren. Hieronder de prijswinnaars:

Leeftijd 0 – 3 jaar: Janne van der Heijden
Leeftijd 4 – 5 jaar: Martijn Schleibach
Leeftijd 6 – 7 jaar: Gaby Versleijen
Leeftijd 8 – 9 jaar: Jacky Peeraer
Leeftijd 10 – 12 jaar: Lisanne DaniëlsBekijk een fotoverslag van de prijsuitreiking op de fotopagina Kleurplatenwedstrijd.

~~~~~~
Limburgse Toneelprijs voor Willem Driessen en Peter Duykers

Jaarlijks worden in zeven of acht categorieën de LFA (Limburgse federatie amateurtoneel) Toneelprijzen uitgereikt aan de meest opvallende en meest bijzondere voorstellingen en spelers van het afgelopen theaterseizoen. Dit seizoen loopt van september tot en met juli. De LFA Toneelprijs is inmiddels beter bekend als de het Muulke of de Theaterkus. Alle verenigingen en leden van de LFA mogen kosteloos om een jurering vragen.

Tijdens een bijzondere gala-avond: “D’n Aovend van’t Muulke” werden de Theaterkussen op vrijdag 2 juli uitgereikt.
In de categorie Grote rol voor een heer was het duo Peter Duykers en Willem Driessen genomineerd.
In een spannende galavoorstelling in Kasteel Thorn kwamen zij als winnaars uit de bus. Fantastisch resultaat voor deze 2 notarissen uit het toneelstuk `het lijk is zoek`en een geweldige resultaat voor de Vrije spelers uit America.
Bekijk een fotoverslag van deze gala-avond op de fotopagina LFA Toneelprijs.

~~~~~~
Kermis in America
Vanaf zondag 4 juli (eerste zondag van juli) is het weer kermis in America. Het centrum van America staat dan weer vol met leuke attracties voor jong en oud. Voor de kinderen is er weer een kleurwedstrijd georganiseerd, zoals voorgaande jaren. Via de school zijn de kleurplaten uitgedeeld, maar mocht je er toch geen ontvangen hebben, dan kun je er eentje ophalen bij de winkel van Ine Derks - Haegens of download 'm hier.
Lever de kleurplaat in op maandag 5 juli tussen 14:30 tot 19:00 uur bij de rups, de autoscooter of de draaimolen. Een ingeleverde kleurplaat levert je dan  sowieso al een vrijkaartje op bij de attractie waar je 'm inlevert. En misschien win je er nog wel een leuke prijs mee. Kom daarvoor naar de prijsuitreiking op woensdag 7 juli om 16.00 uur bij de rups. Zorg dus dat je er bij bent.Kortingsbonnen kermis America
Om de kermis nog leuker te maken staan er voor alle attracties
kortingsbonnen op de site www.kermiskorting.nl.
Even op kijken dus.

Kermisloterij
Nieuw dit jaar is een loterij die georganiseerd wordt door de kermisexploitanten, de gemeente en de Dorpsraad van America. U ontvangt loten bij de deelnemende exploitanten waarmee prachtige prijzen kunt winnen t.w.v. ± € 400,00. Meer informatie hierover vindt u op de kermis. De trekking van de prijzen vindt plaats op woensdagavond om 19.30 uur op de kermis. Zorg dus, dat u daar bij bent!

~~~~~~
Gouden Helm in America
Hij was even in America, de Gouden Helm uit Helenaveen.
Of was het toch een kopie? Waarschijnlijk wel ja...
Op vrijdag 25 juni was Tour d'n Helm op Het Turfstèkersplein in America.
Bekijk een fotoverslag van het wagenspel op de fotopagina Tour d'n Helm.

~~~~~~
Vrije Markt in centrum America
Op zondag 13 juni was de jaarlijkse Vrije Markt die georganiseerd wordt door Muziekvereniging St. Caecilia uit America. Het weer was goed, de kraampjes waren goed gevuld, het eten en drinken was goed verzorgd en de bezoekers hebben zich prima geamuseerd.
Bekijk een fotoverslag op de fotopagina Vrije Markt.

~~~~~~
Jubileumwedstrijd Jong tegen Oud

In het kader van het 90-jarig jubileum van voetbalvereniging AVV uit America werd er op zaterdag 12 juni een bijzondere wedstrijd gespeeld tussen een mixteam van de huidige spelers en speelster van de club en de vedetten van weleer. Het beloofde een leuke en sportieve dag te worden en dat werd het dan ook zeker.
Een fotoverslag van deze wedstrijd vindt je op de fotopagina AVV 90 jaar.

~~~~~~
Tour d'n Helm

Het is precies 100 jaar geleden dat turfsteker Gebbel Smolenaars in Helenaveen een Gouden Helm vond en dat wordt dit jaar feestelijk herdacht in en rond Helenaveen. Een van de activiteiten is het toneelstuk dat is geschreven over dit gebeuren en dit wordt middels een wagenspel dat rond De Peel trekt gratis aan u getoond. De voorstelling duurt ongeveer een half uurtje en is op vrijdag 25 juni te aanschouwen op Het Turfstèkersplein in America.
Aanvang: 19.30 uur


 

~~~~~~
AAV viert 90 jarig jubileum
Ter gelegenheid van het 90 jarig bestaan viert voetbalclub AVV op 12 juni een groot feest met de enkele leuke activiteiten.

Vanaf 13.00 uur is er een toernooi voor de jeugdspelers van AVV.
Rond 18.00 uur wordt er een wedstrijd gespeeld tussen senioren van nu (uit de diverse teams) tegen oud – spelers van AVV.
Er zijn diverse oud spelers (coryfeeën van weleer) bereid om nog eens een balletje te trappen. Benieuwd of ze het nog kunnen?
De volgende 'oud spelers avv zijn tot nu toe gecontracteerd:

1 Pieter Jan Verbers 2 Joop Wijnhoven 3 Piet Wijnhoven 4 Hay Mulders 5 Marcel Verbers 6 Geert Mulders 7 Peter Huijs 8 Joop Wijnhoven (vroeger veel haar) 9 Chrit Claassens 10 Lei Craenmehr 11 Hay v.d. Munckhof 12 Fer Kleuskens 13 Marcel Kleuskens 14 Jos van Herpen 15 Jan Verbers 16 Hans Sewuester 17 Jack Derix 18 Richard Kleuskens 19 Mart Poels 20 Ruud Vermeer? Grensrechters Wim Kleuskens en Arno Hermans Scheidsrechter Mart Peeters Deze zullen later overgenomen worden door William Holtackers, Fred Peek en Frans Vervoort.

Komt dat zien op Sportpark Erica !!!
Aansluitend is er muziek en feest !!!

~~~~~~
College van B & W op bezoek in America
Hay Engels ontvangt Speld van Verdienste
Op maandag 31 mei maakte het College van Burgemeester & Wethouders een bezoek aan America om kennis te maken met de Americanen, de Americaanse verenigingen en ondernemers van America. De Dorpsraad van America wilde, op een enigszins ludieke manier, America van z'n beste kant te laten zien. En dat is wel gelukt, dacht en wij zo...

Burgemeester Kees van Rooij speldde op het einde van de avond Hay Engels de "Speld van Verdienste" van de gemeente Horst aan de Maas op. Hay kreeg zijn onderscheiding vanwege zijn vele inspanningen voor de leefbaarheid in America als voorzitter van Dorpsraad America. Een speldje dat Hay echt verdient heeft.

Meer informatie over deze avond en foto's
vind je op de fotopagina Bezoek College B&W.

~~~~~~
College van Burgemeester en Wethouders
maken kennis met America
Op maandag 31 mei zal het College van B&W een bezoekje komen brengen in Aan de Brug. De Burgemeester en zijn Wethouders willen op deze manier kennis komen maken met America, het Americaanse verenigingsleven en de inwoners van America. Tijdens deze avond zullen zij zich kort voorstellen aan ons en presenteren de Dorpsraad van America en enkele andere verenigingen/stichtingen zich aan de Collegeleden in de hoop dat zij ons beter leren kennen. Wij zullen ons dan ook van de beste kant laten zien. Zanggroep My Way en De Golde Liesjes zullen zorgen voor een vrolijke noot tussen de presentaties door. Na afloop willen de Collegeleden graag met u een praatje maken, dus kom ook naar Aan de Brug.

De avond begint om 21.00 uur en is natuurlijk gratis.
De koffie met vlaai staat voor u klaar.

~~~~~~
Ondergrondse glasbakken in America

Wellicht dat het u al is opgevallen in America, maar sinds vorige week heeft America 2 nieuwe ondergrondse glasbakken in America. Eén nabij de kerk/Jeu de Boules baan en de andere aan de Landauer/Slikweg. Aanvankelijk was de glasbak in het centrum gepland bij de brievenbus, echter hier lagen te veel kabel in de grond. Binnenkort worden de oude (blauwe) glasbakken verwijderd. Bij de ondergrondse glasbakken steken alleen drie pijpjes uit de grond voor de drie glassoorten, wit, bruin en groen.


 

~~~~~~
ZAT-Toernooi 2010
Op zaterdag 19 juni a.s. organiseert Volleybalclub AVOC weer het jaarlijkse ZAT-Toernooi, het recreanten volleybaltoernooi van America. Ook dit jaar vindt dit evenement plaats in het weiland van Henk Aarts (ingang Kerkbosweg) en zal het beginnen om 12.00 uur. Dit toernooi staat al jarenlang garant voor gezelligheid, plezier en sportiviteit. Doe mee of kom een kijkje nemen. Je kunt je inschrijven in de klassen: Heren regulier, Dames/gemengd regulier (minimaal 3 dames in het veld), Heren beachvolleybal, Dames/gemengd beachvolleybal (minimaal 2 dames in het veld).
Meer informatie en een inschrijfformulier vindt je op www.avocweb.nl.

~~~~~~
Reünie 40 jaar Avoc
Volleybalclub AVOC uit America viert in 2010 haar 40 jarig bestaan. Ter ere hiervan wordt er een reünie georganiseerd. Hiervoor wordt iedereen uitgenodigd die in de afgelopen 40 jaar op een of andere manier betrokken is geweest bij AVOC. Deze reünie zal gehouden worden op zaterdag 16 oktober 2010 in de Bondszaal in America. Dus heb je zin in een avond vol gezelligheid, wil je even met iedereen bijpraten en/of herinneringen ophalen, meld je dan aan voor deze reünie via www.avocweb.nl.

~~~~~~
C2 van AVV Kampioen
In een geweldige wedstrijd tegen de C3 uit Reuver wisten de mannen van de C2 van AVV op zaterdag 8 mei de voorjaarstitel 2010 te pakken in de 3e klasse C18 van deze regio. Omdat ze wisten dat ze kampioen konden worden gooiden iedereen er nog eens een extra schepje bovenop. Daardoor werd het een spectaculaire wedstrijd. Er werd veel gescoord. Onze mannen uit America wisten maarliefs met 8-1 te winnen. Het kampioenschap werd uiteraard uitbundig gevierd. En zo hoort 't ook. Gefeliciteerd mannen.~~~~~~

Koninginnendag 2010
Maar liefst 111 kinderen hebben meegedaan aan de Koninginnendagactiviteit in het centrum van America. Mede dankzij het redelijke goede weer werd het een leuke middag voor jong en oud. Voor de kinderen van de basisschool waren 12 spellen opgebouwd en voor de papa's en mama's, opa's en oma's en alle andere mensen was er een leuke fietstocht uitgezet die dit jaar door De Mariapeel leidde. Iedereen heeft genoten van deze leuke dag. Bekijk foto's van de activiteiten op de fotopagina Koninginnendag.

~~~~~~
WK Vette Haas
Op 24 & 25 april waren de Kiët Fiëste aan de Jacob Poelsweg in America. Al jaren organiseert Vriendenclub Altiëd Dorst een gezellig feestje in april bij hun eigen keet en sinds 2008 is een vast onderdeel van hun programma het WK Vette Haas. Dit is een ruig spel waarbij teams van 3 personen de "Vette Haas" (een natte jute zak, gevuld met sponzen) zo snel mogelijk naar hun eigen kegel proberen te verplaatsen. Het lijkt er soms lomp aan toe te gaan (het is dan ook niet voor watjes), maar blessures zijn er zelden. Ook dit jaar wist het team van VC Altiëd Dorst (eerlijk) de eerste prijs in de wacht te slepen. Zij mogen zich dus voor de derde keer op rij Wereldkampioen noemen en moge derhalve ook de wisselbeker behouden voor in hun eigen kiët. Bekijk foto's en een filmpje op de fotopagina van het WK Vette Haas.

~~~~~~
Een grootse Koninginnendag in America
Het Oranje Comité van America heeft voor de komende Koninginnedag een spannende en sportieve middag georganiseerd voor alle kinderen van de basisschool. Om 13.00 uur wordt het startsein gegeven bij de KIOSK aan de Past. Jeukenstraat. In groepjes kan men een GROOTS SPELLEN-CIRCUIT gaan volgen met onder meer: RUN BUNGEE, BALLENBAK, STOELENDANS en nog veel meer.

Belangstellenden zijn van harte welkom om alles in ogenschouw te nemen onder het genot van een kopje koffie. Verder vertrekt er om 13.00 u een prachtige FIETSROUTE vanaf de KIOSK, waarbij ook aan de inwendige mens is gedacht. Inschrijfgeld bedraagt € 5,00. Kijk ook op de affiches in het dorp. Het Oranje Comité hoopt op een zonnige Koninginnedag. Wil je meer informatie van de festiviteiten en een foto-impressie van Koninginnedag 2009 zien, ga dan naar de site van Oranje-comite America.

 

Helaas hebben zich weinig ouders aangemeld om de kinderen in groepjes te begeleiden. Bij deze een oproep aan alle ouders: wilt u uw kind een veilige Koninginnedag bezorgen, geef u op als begeleider van een groepje kinderen.
Het Oranje Comité kan het niet alleen.

~~~~~~
Den Turfstèker staat op Het Turfstèkersplein
Via deze site kon men een stem uitbrengen op een naam voor het plein tussen de Kabroekstraat, Schiksedijk en Nusseleinstraat. Dat heeft u ook massaal gedaan. Maarliefst 94 keer is er gestemd. In de dorpsraadvergadering van 21 april is besloten de stem van de Americanen over te nemen, zodat vanaf vandaag Den Turfstèker op "Het Turfstèkersplein" staat. Hieronder de volledige uitslag van de poll (enquête).~~~~~~
Eerste vergadering vernieuwde Dorpsraad
Op woensdag 21 april was de eerste dorpsraadvergadering in de vernieuwde samenstelling. Hay Engels, Mien Klaassen en Dorien Mulders traden in de vergadering van 24 maart af als dorpsraadlid. Gelukkig kon de raad weer versterkt worden met enkele nieuwe leden. Chantal Versleijen, Hilske Janssen-Feitsma, Pieter van den Homberg, Toos Tielen, Karin Philipsen-van Rengs en Anton de Wit zorgen voor de frisse wind in de Dorpsraad van America. Ruud Baltussen zal de dorpsraadvergaderingen ook bij gaan wonen als toehoorder. Zij voegden zich toe aan de zittende dorpsraadleden Ellen Jacobs, Frank ten Doeschate, Geert Vogelzangs, Wiel Berden en Marco Hesp. Deze laatste werd in deze vergadering benoemd tot voorzitter, Ellen Jacobs tot secretariaat en Frank ten Doeschate tot penningmeester. Al met al een mooie en goede vertegenwoordiging voor America.

~~~~~~
Kom en ontdek America gaat helaas niet door
De organisatie van “Kom en Ontdek America” (KBO America, Werkgroep Oud America en Stichting Aan de Brug)
had op zondag 25 april 2010 een leuk wandelevenement georganiseerd voor ouderen uit de nieuwe gemeente Horst aan de Maas, maar heeft helaas moeten besluiten dit af te blazen wegens te weinig aanmeldingen.

Er waren drie wandelroutes uitgezet, variërend in lengte van 2,5 tot 7 km, allemaal gebaseerd op het bestaande Turfstekerspad. Dit mag u er niet van weerhouden toch dit Turfstèkerspad te gaan bewandelen, natuurlijk.
Meer informatie over dit prachtige pad vind je op Wandelroutes.

~~~~~~
12 Kroegentour Rowwen Hèze in Bondszaal

Het was een groot feest in De Bondszaal van America. Rowwen Hèze sloot daar namelijk hun 12 Kroegentour af op maandag12 april. Dit ter ere van hun 25-jarig jubileum. Grootse concerten in kleine zalen. Na afloop was er een After Party in Café Boëms Jeu, waar de Crew van Rowwen Hèze nog een leuke verrassing voor de bandleden had.
Foto van deze avond zijn te bekijken op de fotopagina van de RH-Kroegentour.


~~~~~~

Peeldag 2010 groot succes
De Peeldag, de officiële opening van het seizoen voor Het Peelmuseum in America, is al een begrip aan het worden. Dit jaar was die op zondag 11 april en de bezoekers kwamen niet voor niets. Ze kregen een breed en gevarieerd programma voorgeschoteld, waarbij vooral de vele demonstraties, de historische modeshows en dansgroep Hakkespits uit Venray veel aandacht trokken. Ook was de officiële opening van de "Bijenhut" en kon men het originele exemplaar van kunstwerk Den Turfstèker weer in volle glorie bewonderen.
Meer informatie en foto's zijn te bekijken op de fotopagina van De Peeldag.

 

~~~~~~
Naam van plein...???
Het plein tussen de Nusseleinstraat en de Kabroekstraat waar Den Turfstèker op staat heeft geen naam. Tot 3 april kon u hiervoor suggesties doen aan de Dorpsraad van America. Nu kunt u uw stem uitbrengen. Hoe zou volgens u dit plein moeten gaan heten...

(Uitslag)

~~~~~~
Bronzen replica Turfstèker onthuld
Op Tweede Paasdag werd de bronzen replica van Den Turfstèker dan eindelijk onthuld op het plein tussen de Nusseleinstraat en de Kabroekstraat in America. Wethouder Ger van Rensch,  Thea Hermans en Jamie Koek mochten de officiële handeling verrichten op deze zonnige dag. Foto's en een filmpje van de onthulling zijn hier te bekijken.

~~~~~~
Nieuwe Turfstèker in America

Op 5 april (Paasmaandag) zal om 11.00 uur de nieuwe Turfstèker door o.a. Wethouder Ger van Rensch onthuld gaan worden op het plein tussen de Nusseleinstraat en de Kabroeksstraat. Op 25 maart werd het bronzen beeld naar America gebracht en werd het door o.a. kunstenares Mieke van Uden en Bronsgieter Rob van den Broek op z'n plaats gezet. Ondertussen heeft Henry Mulders van Erica Tuinen ook voor mooie nieuwe heideplantjes gezorgd aan de voet van het beeld. Het beeld is dus klaar om onthuld te worden. Iedereen is van harte welkom om dit moment bij te wonen. Foto's van de laatste werkzaamheden vind je hier.
Nu met nieuwe foto's van het productieproces, het vervoer en het plaatsen.

~~~~~~
Veel activiteiten en demonstraties op de Peeldag
"De Peel zien, ruiken en proeven"
Wie de tijdgeest van de vroegere Peel eens wil beleven, moet zondag 11 april maar eens op pad gaan naar het Peelmuseum in America. Want met een beetje fantasie kan de bezoeker op deze dag de Peel zien, ruiken en proeven. Vanaf 13.00 uur, als het museum voor het eerst in het nieuwe seizoen de deuren opent voor het publiek, wordt een volle middag lang een breed en gevarieerd scala van activiteiten en demonstraties voorgeschoteld.
Meer informatie vind je hier.~~~~~~
Dorpsraadleden nemen afscheid
Hay Engels, Mien Klaassen-Sijbers en Dorien Mulders namen op 24 maart afscheid
als dorpsraadlid in America. Hay en Mien hebben zich 16 jaar met hart en ziel ingezet
voor de gemeenschap van America en Dorien 8 jaar. Daarom werden ze nog eens goed
in het zonnetje gezet bij hun laatste vergadering.
Een fotoverslag en presentatie van deze vergadering vind je hier.~~~~~~

Nieuwe site van Marion Steeghs
De nieuwe site is al een tijdje in de lucht en nu mag iedereen 'm bekijken.
Op www.marion-online.nl stelt Marion zich voor aan u.
Echt de moeite waard om even te bekijken en te luisteren.~~~~~~

Boomplanten in Gerard Smuldersstraat
Op vrijdag 19 maart werd de eerste haagbeplanting (haagbeuk) en laatste boom geplant
door de kinderen van groep 7 van Basisschool De Wouter in de Gerard Smuldersstraat.
Dit in het kader van het IKL-project Dorpen/America in het Groen en de Nationale Boomplantdag.
Foto's en videobeelden zijn hier te bekijken.

~~~~~~
IKL Opknapbeurt Gerard Smuldersstraat
Op maandag 8 maart is er begonnen aan de opknapbeurt van de Gerard Smuldersstraat in America. Het opknappen van het gedeelte van de Gerard Smuldersstraat is een van de 4 projecten waar de Werkgroep America in het Groen mee aan de slag is in America. Dit project (Dorpen/America in het Groen) is een onderdeel van de provinciale aanpak van de Stichting IKL "Dorpen in het Groen". America is uitgekozen om hier aan mee te doen en zo een bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit van de leefbaarheid en de leefomgeving. Meer informatie in foto's zijn hier te bekijken.~~~~~~

Senioren aan de Computer
Op woensdag 3 maart was dan de eerste computerles voor senioren. In de huiskamer van Aan de Brug begonnen om 9.30 uur de eerst 6 deelnemers aan de cursus aan de hand van een lesboek dat speciaal geschreven is voor senioren. Later op de dag (14.00 uur) zou het volgende groepje beginnen en op vrijdag 5 maart startte nog eens twee groepjes. Iedereen zal in zijn eigen tempo de cursus volbrengen. Want alles is te leren, dat is het motto.
Bekijk de hier enkele foto´s van de eerste lessen.

~~~~~~
Balgooien in america
De aloude traditie leeft nog steeds. Op de eerste zondag na Carnaval (dit jaar was dat op zondag 21 februari trokken de kinderen van de basisschoolleeftijd en zelfs jonger ('s morgens na de Hoogmis van 11.00 uur) naar de echtparen, die het afgelopen jaar getrouwd zijn. Ook het Boerenbruidspaar neemt hieraan deel. Onder luid geroep van "bal, bal, bal....." hopen de kinderen dat hen veel snoepgoed e.d. wordt toegeworpen in de hoop om net zo veel geluk te mogen ontvangen als de pasgehuwden. En waarschijnlijk zal iedereen ontzettend veel geluk gaan krijgen dit jaar, want er werd ontzettend veel snoep gegooid dit jaar...
Bekijk hier een fotoverslag en een videocompilatie van het Balgooien 2010.~~~~~~

Kom en ontdek America
Op zondag 25 april 2010 organiseren de KBO America, Werkgroep Oud America en Stichting Aan de Brug een wandelevenement voor ouderen onder de naam “Kom en Ontdek America”.

Er zijn drie wandelroutes uitgezet, variërend in lengte van 2,5 tot 7 km, allemaal gebaseerd op het bestaande Turfstekerspad. Al wandelend gaat u vanuit Gemeenschapshuis Aan de Brug, langs het beroemde café Boems Jeu, via de visvijvers even het bos in en vervolgens langs een stukje Midden Peelweg en de open velden weer de Schadijkse bossen in en vervolgens via een leuk stukje dorp terug naar Aan de Brug. Dit is de lange route. De kortere routes slaan hier en daar een stukje over. Meer informatie over deze activiteit vind je hier.

~~~~~~
Nieuwe foto's
Op de fotopagina's van de Boore Brulluft, het Krumelkesbal en het Afsluitingsbal zijn prachtige foto's toegevoegd die Hay Mulders doorstuurde aan Americaweb.nl. Die willen wij u zeker niet onthouden, even kijken dus op de fotopagina.
Heeft u ook foto's die u wilt delen met iedereen, stuur ze dan naar de webmaster van deze site.

~~~~~~
Spectaculair Afsluitingsbal
De Carnaval wordt dinsdags afgesloten met het Afsluitingsbal in De Bondszaal. Tijdens deze avond (met live-muziek van de Banana Pancakes) werd er even teruggekeken op een zeer geslaagde carnaval. Iedereen was erg tevreden en men wilde nog wel even doorgaan. Dus dat werd ook maar gedaan met onder andere het Turftreiërslied. Maar helaas komt aan alle leuke dingen een einde, zo ook dit jaar. Op naar Carnaval 2011... Bekijk de foto's van het Afsluitingsbal hier.

~~~~~~
Clownesk Krumelkesbal in Bondszaal
Carnavalsdinsdag is het feest voor de kinderen van America. Jeugdcomité America organiseert dan 's middags een heus Krumelkesbal (waar trouwens ook wel wat oudere krumelkes komen). Clowntje Desalles had ook gehoord dat er een leuk feestje was in America, dus die kwam ook even langs. Hij kon niet alleen goed ballonnen knopen en grapjes maken, maar hij kon vooral ook goed goochelen. Kijk maar eens op deze fotopagina.

~~~~~~
Prijsuitreiking Optocht 2010
Ook van de prijsuitreiking van de optocht zijn foto's gemaakt.
Deze kun je hier bekijken.

~~~~~~
Optocht in America
Maar liefst 45 startnummers lagen er klaar voor de Carnavalsoptocht van 2010. Vele onderwerpen passeerde de revue. Uiteraard kon "onze Turfsteaker" niet ontbreken dit jaar, die kwam wel een paar keer terug. Ook was men het bezige bijtje Ine Daniëls niet vergeten, de komst van Kinderdagverblijf Monki, een Eetpunt en een computercursus voor senioren in America en het verdwijnen van een restaurant. Het 25 jarig jubileum van Rowwen Hèze kwam ook voorbij gereden. En uiteraard waren de (jeugd)prins(es), het Boeren Bruidspaar en de diverse muzikanten ook van de partij. Het was een goede en mooie optocht. Kijk voor foto's en filmpjes van de gehele optocht hier.
 

~~~~~~
Boore Brulluft in America
Carnavalszondag is het Boore Brulluft in America.
En dit jaar stapte Bart Hermans en Mieke Vervoort in het onechte huwelijksbootje. Vertrekkende in de oude boeren kar van Jan van Meijel vanaf Café Boëms Jeu trok het aanstaande bruidspaar met hun gezelschap naar het kerkplein. In de kiosk zou er getrouwd gaan worden, echter de ringen van het bruidspaar waren verdwenen. Dit mysterie moest natuurlijk eerst opgelost worden. Uiteindelijk kwam het natuurlijk allemaal goed, gaf het bruidspaar hun jawoord en kon er gefeest worden in de boerenschuur. Bekijk foto en filmmateriaal hier.

~~~~~~
Gezellig Carnavalbal in de blokhut
Op de vrijdag voor Carnaval is traditioneel het Carnavalbal voor de jeugd van America in de Blokhut Ôs Thoês van Jong Nederland America. Van 19.00 tot 21.30 uur wordt er altijd een gezellig (alcoholvrij) feestje gemaakt. Dus ook dit jaar. Dee-Jay Peerkuh zorgde voor de nodige leuke carnavalsliedjes (en verzoekplaatjes), zodat er flink gehost kon worden. Ook wordt er altijd een verkiezing gehouden voor de "leukst verklede carnavalisten" in verschillende leeftijdscategorieën. Dit jaar waren dat: Janita Peeters, Jin Yun Kleuskens, Sem Kleuskens en Vincent Beelen. Bekijk de fotoreportage hier.

~~~~~~
Schilderachtige start
van de Carnaval in America
De kinderen van Basisschool De Wouter opende de carnaval van 2010 met een schilderachtige optocht door het dorp. Om 13.00 uur trokken de kunstenaars met hun kunstwerken van school naar De Bondszaal. Daar vierde ze samen met Prins Robbert I, Jeugdprins Frank I, Jeugdprinses Tessa I en Boeren Bruidspaar Bart & Mieke en geweldig gezellig carnavalsfeestje. Bekijk de fotoreportage hier.~~~~~~
Mar iëne kier
Het liedje "Mar iëne kier" van Yvonne Vervoort & Marion Steeghs
heeft op zaterdag 31 januari gewonnen tijdens het eerste Americaanse Liedjes Festival.
Voor info, geluidsfragmenten en een filmpje ga naar de site van A.L.F.
Nu met nieuwe compilatie van deelnemende liedjes.

~~~~~~
Receptie Jeugdcarnaval 2010
Op zaterdag 30 januari vierden Jeugdprins Frank I en Jeugdprinses Tessa I hun receptie.
Eerst werd het gehele jeugdgezelschap van 2010 op de foto gezet,
waarna om klokslag 20.11 uur het handjes schudden kon beginnen.
Nadat ook de ouders van het prinselijk paar in de bloemetjes waren gezet en eremedailles waren uitgereikt aan de zus van Tessa (Linda) en aan Frank's toekomstig petekind (via tante Cecile) werd ook spreekstalmeester Hay Mulders bedankt voor zijn jaren lange inzet voor de (jeugd)carnaval. Daarna barstte het feest echt los.
Bekijk ook de fotopagina met o.a. ook filmmateriaal.

 

~~~~~~
Americaans Liedjes Festival
 Zondag 31 januari 2010 om 15.00 uur in de Bondszaal van America.

Met 7 nieuwe liedjes van:
Marion Steeghs & Pieter Deters, De Jeugdraad, Ruud van Bommel,
Yvonne Vervoort & Marion Steeghs, Willem Driessen & Karlijn van Dinther,
Hert & Germien en Zanggroep 4You.
Vanaf zondagavond zijn alle teksten van deze nieuwe liedjes
te downloaden via deze site.

~~~~~~
Snoeidag in Kerkbos
Op verzoek van het kerkbestuur en in het kader van het IKL/Dorpsraad-project Dorpen in het Groen
hebben leden van Jong Nederland America op zaterdag 16 januari de onderbegroeiing het Kerkbos gesnoeid. Er is lekker hard gewerkt door de Jong Nederlanders. Hierdoor wordt de toegankelijk tot dit bos gewaarborgd en biedt het veel kansen voor de bosdieren die leven in ons bos!
Bekijk een fotoreportage hier.~~~~~~
Jeugdcarnaval 2010
Aansluitend op de Mini Playbackshow was het uitkomen van de nieuwe Jeugdprins en Jeugdprinses van De Turftreiërs. Na enkele muzikale aanwijzingen van onze Kroonprins Willem Alexander, Prinses Maxima en hun kinderen mocht de zaal nog enkele vragen stellen om er achter te komen wie het dit jaar zouden worden. Het bleef echter bij raden en gokken! Uiteindelijk kwam het verlossende woord van ons Koninklijk paar.
Jeugdprins en Jeugdprinses van 2010 zijn:

Frank I
(van der Sterren)
&
Tessa I
(Peeters)

Hun adjudanten zijn Jelle v.d. Homberg en Nicole Aarts.
Bekijk ook de fotopagina Uitkomen Jeugdprins(es).

~~~~~~

Playbackshows 2010
Op 16 & 17 januari waren de Grote- en Mini Playbackshow in De Bondszaal.
Tijdens de Grote Playback waren Teun Lucassen & Co de beste met het liedje UGLY van Daphne & Celeste.
Bekijk ook de fotopagina Grote Playbackshow.
Bij de Mini Playbackshow waren de winnaars:
Helle Peeters en Lotte Vervoort met Indianendans van M-Kidz (onderbouw)
Anouk, Mirthe en Inge met MaMaSé van K3 (bovenbouw)
Bekijk ook de fotopagina Mini Playbackshow.

~~~~~~

Carnaval 2010
Tijdens de spetterende tv-opnames van "Boerin zoekt boer" en "Popstars The Prins" in televisiestudio De Bondszaal van America werd de nieuwe Prins Carnaval en het nieuwe Boore Boedspaar van 2010 gevonden.
Bekijk foto's van het Prinsenbal hier.


In 2010 zal Prins Robbert I (Jacobs) met zijn prinses Marieke met de scepter zwaaien in het Turftreiërsriêk.
Hun adjudanten zijn Frank van Lipzig en Antoon van der Sterren.


Bart Hermans & Mieke Vervoort vormen het prachtige
Boore Broedspaar van 2010.

~~~~~~

Verlenging project

America in het groen

Bomen, hoogstamfruitbomen (€ 5,00 per stuk),
hagen (€ 1,00 per meter) en bosplantsoen (€ 15,00 per are).
Meld je hier vóór 31 maart 2010 voor aan!

Het IKL (
Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen Limburg) heeft America uitgekozen voor dit project, waarbij bewoners van America gerichte bijdragen kunnen leveren aan de leefbaarheid en kwaliteit van het buitengebied rondom het dorp. Een goede en goedkope manier om uw erfgrens met Limburgse beplanting te verfraaien. Meer weten hierover, klik dan op deze site van het IKL.
Bekijk de presentatie van de voorlichtingsavond hier (16 MB).
Wil jij je hiervoor aanmelden, download dan onderstaande formulieren:

Aanmeldformulier beplanting eigen grond

Begrenzing "America in het Groen"

~~~~~~
Presentatie Jaarverslag Dorpsraad 2009
Op woensdag 16 december was de jaarlijkse dorpsraadvergadering met alle verenigingen in Aan De Brug. Tijdens deze vergadering presenteerde voorzitter Hay Engels (zoals gewoonlijk) het jaarverslag van Dorpsraad America 2009. Een mooie terugblik op 2009, maar ook een vooruitblik op 2010. Bekijk ook de presentatie van het Jaarverslag 2009.~~~~~~

Foto´s vanuit America
Heeft u nieuws en/of foto´s van gebeurtenissen in America?
Stuur ze naar webmaster@americaweb.nl en ze worden geplaatst op deze site.

~~~~~~

Nieuws 2009

 

Top

 

 
U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan webmaster@americaweb.nl.
Copyright © 2002 Dorpsraad America. Laatst bijgewerkt: zondag 30 september 2012