Ga naar de homepage van Americaweb.nl...                   
 

Nieuws 2011

Start
Terug

 

 

~~~~~~

~~~~~~
Presentatie Jaarverslag Dorpsraad 2011
Op woensdag 14 december was de jaarlijkse dorpsraadvergadering met alle verenigingen in Aan De Brug. Tijdens deze vergadering presenteerde voorzitter Marco Hesp het jaarverslag van Dorpsraad America 2010. Een mooie terugblik op 2011, maar ook een vooruitblik op 2012.
Bekijk ook de presentatie van het Jaarverslag 2011.~~~~~~

Stem op Lisette

Op zaterdag 31 december (oudejaarsdag) is de halve finale van het LVK (Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer).
Voor het eerst dit jaar staat een Americaanse artiest in de halve finale van dit konkoer, namelijk Lisette Vervoort en zij verdient alle steun, natuurlijk.
Van 10.00 tot 12.00 uur is deze halve finale en deze is live te zien en te horen op L1 Radio & TV.

Lisette dingt, met haar liedje "Weej Same", mee voor een felbegeerde plaats in de finale. Om in de finale te komen moet haar liedje 'Weej Same' genoeg punten scoren. Deze punten kan ze op een aantal manieren verzamelen, namelijk met de bonnen uit de krant, via de SMS of door te bellen.Hoe werkt het:
Lisette doet mee onder deelname nummer 18.
Dit nummer kun je dus doorgeven. Ze komt uit voor America.

SMS: LVK18 naar nummer 4422 (zaterdag van 12.00 tot 12.30, een half uur na de uitzending.
Op zondag na de herhaling van 16.00 tot 16.30);

Bel: 0909 2027030 (geef nummer 18 door)
Ook hierbij zijn stemmen alleen een half uur na de uitzendingen geldig.

Daarnaast staat in "Dagblad De Limburger" een stembon.
Deze telt het zwaarst mee in de beoordeling. Dus vraag je buren, vrienden,
kennissen, opa, oma om nummer 18 in te vullen en op te sturen.

Lisette heeft je stem hard nodig. Dus help haar mee.
Je helpt ook dit aan vrienden, familie en kennissen door te geven!
Namens Lisette dan allemaal enorm bedankt!!!!!


Luister en bekijk het liedje ook op:
www.lisettevervoort.nl

Meer info over het LVK vind je ook op:
www.lvk2012.nl en www.stichtinglvk.nl

~~~~~~
Gedaanteverwisseling Caeciliahof
De Groengroep van het Caeciliahof is samen met Dorpsraad America deze zomer in gesprek geweest met de gemeente voor aanpassing van hun hof. De laatste 30 jaar heeft er weinig tot geen groot onderhoud meer plaatsgevonden aan dit hof. Het werd tijd voor een grondige aanpak. Medewerkers van Gemeente Horst aan de Maas o.l.v. Hans Henzen maakte een nieuw plan. Aanvankelijk zouden enkele bestaande berkenbomen blijven staan, maar in onderling overleg werd toch besloten alle bomen te kappen en hiervoor nieuw (kleinere) bomen terug te laten plaatsen. Het project werd aanbesteed aan Bakker Groenvoorzieningen welke in januari 2012 aan de slag zal gaan. Hierna zal de Groengroep Caeciliahof o.l.v. John van der Sterren het onderhoud aan hun hof zelf gaan uitvoeren.

Enkele bewoners van het Caeciliahof boden aan om de bestaande 28 berkenbomen wel te kappen. Dit werd op vrijdag 23 december dan ook uitgevoerd door Jac en Jos Weijs, die de hulp kregen van Jan en Ton Geerarts. Zij zitten er de komen de jaren dan ook warmpjes bij.
Foto's en een filmpje zijn te bekijken op de fotopagina Caeciliahof.

Ook het groen op de hoek van de Pastoor Jeukenstraat en de Gerard Smuldersstraat gaat het komend jaar van alles veranderen. Na de nieuwe aanplant gaat hier Lei Steeghs (Groengroep) het onderhoud doen van dit plantsoen.
We hopen natuurlijk op een mooi eindresultaat.

~~~~~~
Even lekker buurten in de Spar
Met deze titel stonden Henk en Jolanda van den Beuken op zaterdag 17 december 2011 in Dagblad De Limburger. In een mooi verhaal over hun Spar zetten ze uiteen hoe leuk ze het vinden om de supermarkt in America te runnen en daarmee ook belangrijke maatschappelijke functie vervullen in de gemeenschap. Gelukkig zijn zij voornemens dit nog jaren te willen blijven doen...Lees nu: "Even lekker buurten in de Spar"

~~~~~~

   

"Belkes in de zju" wint het 3e ALF
Zeven topformaties uit America stonden op zondag 27 november op de bühne van De Bondzaal tijdens het 3e Americaanse Liedjes Festival. En net als andere jaren had de jury het ook dit jaar weer moeilijk met het beoordelen van deelnemers. Niet alleen de vakjury, maar ook het publiek mocht uiteraard  meestemmen. Het gaf uiteindelijk de volgende uitslag.

1. Belkes in de zju - Same met ow
2. De Geflipten - Ut carnavalsmenu
3. De Loesjes - Same in bad

De ALF-CD ging vandaag al veelvuldig over de toonbank, maar heeft u er nog geen bemachtigd, dan kunt u altijd terecht bij Ine Haegens-Derks. Zij heeft er vast nog eentje voor u liggen. Maar wees er wel snel bij, want OP=OP.
Hieronder een foto van Belkes in de zju.

  Meer foto- en videomateriaal en de teksten zijn nu te bekijken via 3e ALF 2012.
En nu is ook het liedje Mej goan van De Kèchelkes online te bekijken
... met nieuwe foto's van Hay Mulders...

~~~~~~

~~~~~~

~~~~~~
America verwelkomt Sinterklaas
Ook dit jaar is de Sint met zijn pieten weer naar America gekomen, zoals hij al eerder beloofd had.
Maar het ging niet allemaal vanzelf vandaag. Er was een klein communicatiefoutje ontstaan.
Hoe de dag verliep en foto- en filmmateriaal vind je op de fotopagina Intocht Sinterklaas.
Nu met nog meer nieuwe foto's.

~~~~~~
Sint Maarten
Ook dit jaar kwam Sint Maarten weer naar America op 10 november. Eerst mochten de kinderen van 17.30 tot 18. in uur langs de deuren gaan om wat lekkers bij elkaar te zingen, daarna was de lampionnenwedstrijd bij Blokhut Ôs Thoês van Jong Nederland America. Nadat de jury (Wilma van Ginkel, Karin Philipsen en Dorien Smedts) klaar was met jureren ging de stoet kinderen achter St. Maarten en zijn ridders aan in de richting van de troshoop aan de Slikweg. Daar werd het verhaal van St. Maarten verteld en werd de troshoop aangestoken door de ridders. Aansluitend werd de prijsuitreiking van de lampionnenwedstrijd verricht. Voor de uitslag en foto's ga je naar de fotopagina Sint Maarten 2011.

~~~~~~
America dat stiët
Het idee en de wens bestond al langer en nu is het dan ook gerealiseerd. Op woensdagavond 2 november werd om 19.00 uur het eerste “nieuwe” welkomstbord onthuld door Jack Poels met zijn kompanen van Rowwen Hèze aan de kompoort op de Zwarte Plakweg in America.
Foto's en filmmateriaal van deze onthulling vind je op de fotopagina America dat stiët.

~~~~~~
Snoeidag Kerkbos
Opening Kabroeks Ommetje

Leden van Jong Nederland America zijn op zaterdag 29 oktober weer hard aan de slag geweest in Het Kerkbos. Sinds januari 2010 snoeien zij de onderbegroeien, maar ook wel enkele boompjes, om zo een meer open bos te creëren. Dat is nu aardig gelukt. Het was nu de derde keer dat er gewerkt is en de klus is nu voorlopig geklaard. Geweldig gedaan, jongens en meisjes.

Tijdens de pauze hadden de kinderen nog een belangrijke taak te vervullen, namelijk het openen van het Kabroeks Ommetje, een wandelroute (laarzenpad) van ongeveer 2,5 kilometer dat langs de Kabroeksebeek en de Kerkboschlossing loopt en door Het Kerkbos. De officiële opening werd verricht door een informatiebord te onthulling bij Het Kerkbos. Meer informatie en foto's van het snoeien en de onthulling vind je op de fotopagina Snoeidag Kerkbos.

~~~~~~
Bos op je pad

Op 1 oktober kwam er een einde aan dit unieke en bijzondere project tussen Dichterbij, Toneelvereniging De Vrije Spelers en Staatsbosbeheer: het toneelproject "Bos op je pad" in de Schadijkse bossen.
Een prachtige voorstelling: "jammer als u hem niet gezien heeft!"
Gelukkig kunt u nog de foto's bekijken via de fotopagina Bos op je Pad.

~~~~~~

Buurtcafé America druk bezocht
Op woensdag 28 september 2011 vond het tweede Buurtcafé America plaats in Gemeenschapshuis Aan de Brug.
Dit keer was het thema: Gezondheidscentrum America.
Doel van de avond was om zoveel mogelijk informatie te verzamelen waarmee de stichting Gezondheidscentrum America mee aan de slag kan om een zo optimaal mogelijk gezondheidscentrum in America neer te zetten. Dit werd gedaan middels enkele "brainstorm" gesprekken aan ronde tafels. Iedereen kon en mocht vrij zeggen hoe hij of zij over bepaalde onderwerpen mbt gezondheid dacht. Alle ideeën waren welkom. En dat bleken achteraf ook heel wat ideeën te zijn. Wil je meer weten over het verloop van deze avond en fotomateriaal bekijken, ga dan naar de fotopagina Buurtcafé America.

~~~~~~

~~~~~~
Buurtcafé over Gezondheidscentrum America
Op woensdag 6 juli j.l. is de oprichting van Stichting Gezondheidscentrum America officieel bekrachtigd. Voorzitter Ben van Essen, secretaris Toos Tielen, penningmeester Thijs van Kempen, bestuurslid en huisarts Jan van Dongen en bestuurslid Jan Driessen zette officieel hun handtekening onder de akte van oprichting, opgesteld door Notaris Tolsma van Novitas Notariaat te Horst.

De stichting heeft als doel om binnen enkele jaren een gezondheidscentrum in America te realiseren waarbinnen meerdere disciplines samenwerken op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. Hieronder vallen sowieso Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk America, Fysiotherapie Westsingel en Groene Kruis Thuiszorg. Er wordt nog overlegd met andere zorgaanbieders.

Omdat de invulling van de functies van het gezondheidscentrum nog open staat, organiseert het stichtingsbestuur samen met de dorpsraad van America een buurtcafé. Tijdens deze bijeenkomst, gehouden in "Aan de Brug" te America, op woensdag 28 september om 19.00 uur, wordt er in kleine groepssessies gebrainstormd over de mogelijke behoeftes waarin het nieuwe gezondheidscentrum mogelijk kan voorzien. De uitkomsten van de brainstormsessie neemt het stichtingsbestuur mee in de ontwikkeling. Ook een afvaardiging van de gemeente Horst aan de Maas zal deze avond aanwezig zijn om mee te denken. Verdere berichtgeving over het gezondheidscentrum zal geschieden via de lokale media en via de website www.gezondheidscentrum-america.nl

~~~~~~
Knuffelbeer
Onder de naam Knuffelbeer organiseerde o.a. Vriendengroep VC Dreaglink een leuk intiem muziekfestival in de tuin op Hoebertweg 4b. Het was erg gezellig en helemaal uitverkocht. Eén van de hoogtepunten was uiteraard het optreden van de aanstormende Americaanse formatie She's got legs. Bekijk enkel foto's van dit festival op de fotopagina Knuffelbeer.

~~~~~~
Spetterende
Jeugd- en Grote Dorpszeskamp
Voor de vijfde keer op rij is het team “Half Um” (fam. Sikes) Zeskampkampioen geworden in America. Dit jaar mochten zij de nieuwe Station America Wisselbeker mee naar huis nemen, omdat de vorige wisselbeker de brand in hun bedrijf helaas niet overleefden.De dag ervoor was het de beurt aan de jeugd van America. Zij leefde zich ook volledig uit op de originele Zeskampspellen die opgebouwd waren door de leiders van Jong Nederland America. Het waren twee spetterende dagen daar bij Blokhut Ôs Thoês.
Meer informatie, de volledige uitslag en foto's vindt je op de fotopagina Dorpszeskamp 2011.

~~~~~~
Grote Dorpszeskamp America
Op zaterdagmiddag 27 augustus vindt de Jeugdzeskamp voor alle kinderen t/m 13 jaar van America plaats
en op zondagmiddag 28 augustus is De Grote Dorpszeskamp. Twee dagen vol spanning en sensatie op het sportveld bij Blokhut Ôs Thoês van Jong Nederland America. De gladiatoren die spreiden om prachtige prijzen maar vooral ook voor de eer presteren het beste als zij aangemoedigd worden, dus u bent van harte uitgenodigd. Het beloven twee spektakeldagen te worden, die je gezien moet hebben.
De toegang is uiteraard gratis.

~~~~~~
Bosopjepad
De Groenvoorziening van Dichterbij , Staatsbosbeheer en Theater Kleinkunst hebben in samenwerking met toneelvereniging De Vrije Spelers een gezamenlijk theaterarrangement ontwikkeld. Dit arrangement bestaat uit een prachtige theatervoorstelling in de open lucht. In totaal vinden er 12 voorstellingen plaats tussen 27 augustus en 1 oktober, waarbij telkens slechts 35 mensen worden toegelaten. In overleg met Staatsbosbeheer is een locatie in de Schadijkse bossen (De Schaak) bij Meterik gevonden, die zich uitstekend leent voor een theaterproductie.
Wil je meer hierover weten of wil je kaartjes bestellen kijk dan op www.bosopjepad.nl.~~~~~~

Glasvezel in America
U heeft er ongetwijfeld al iets van vernomen, want middels diverse foldertjes en advertenties bent u op de hoogte gebracht van de mogelijkheid tot het nemen van een Televisie-, Telefoon- en Internetverbinding via het Glasvezelnetwerk. Het netwerk met ongekende (meer) mogelijkheden. Op zaterdag 20 augustus vindt er een inschrijfdag plaats tussen 13.00 en 17.00 uur in Gemeenschapshuis Aan de Brug.
Tijdens deze inschrijfdag kunt u alle vragen stellen die u nog heeft over glasvezel. Naast Reggefiber (het bedrijf dat de glasvezelkabel legt), zullen ook alle providers (waarmee u uw aansluiting kunt afsluiten) aanwezig zijn op de dag. Zij kunnen alles vertellen over hun abonnementen en diensten. U kunt bij hen ook terecht voor advies over uw aansluiting en om uit te vinden welk pakket het beste bij u past.

Heeft u dus nog vragen over glasvezel? Kom dan langs op deze inschrijfdag, het verplicht u tot niets! Kunt u niet op deze dag, kijk dan voor andere locaties op de site Eindelijkglasvezel.nl (reggefiber), of loop eens binnen in de Glasvezelwinkel op de Kerkstraat 5 in Horst.
Inschrijven kan tot 12 september.

~~~~~~
De Vrije Spelers in de lucht
Dit voorjaar is er hard gewerkt aan de site van Toneelvereniging De Vrije Spelers uit America. Nu is hij al enige tijd in de lucht en wordt er al volop naar gekeken. Uiteraard is er het nieuws te vinden, zoals de prijswinnaars van de Braderieprijsvraag (foto), de geschiedenis van de vereniging en een archief van producties vanaf 1990. Ook zijn er diverse materialen te huur, zoals kleding en licht en geluidsapparatuur van Perry van Rens. De moeite waard dus om fff te kijken op de site van:www.devrijespelers.nl

~~~~~~
Jeugd- en Grote Dorpszeskamp 2011
Om de twee jaar organiseert Jong Nederland America de
Jeugd- en Grote Dorpszeskamp voor America.
Dit jaar is er dus weer een. Op zaterdagmiddag 27 augustus is Jeugdzeskamp voor alle kinderen t/m 13 jaar van America
en op zondagmiddag 28 augustus is het de beurt aan "de grote kinderen" van America.
Het beloven weer 2 leuke middagen te worden bij Blokhut Ôs Thoês.
Heb je altijd al een keer mee willen doen, of wil je wat meer informatie hierover,
kijk dan op de site van Jong Nederland America.

~~~~~~
Kermis 2011
Het zit er weer op, de kermis van 2011.
En wat hadden we toch een prachtig kermisweer dit jaar, m.u.v. de woensdagmiddag,
maar die werd dan weer vrolijk gemaakt door de prijswinnaars van de Kermiskleurplatenwedstrijd.

Want ook dit jaar organiseerde Dorpsraad America, alweer voor de 8e keer, een kleurplatenwedstrijd tijdens de kermis voor de kinderen van de basisschool. Er werden maar liefst 94 kleurplaten ingeleverd bij de kermisexploitanten waarvoor ze een keer gratis in de Rups, Autoscooter of Draaimolen mochten. Allemaal hadden ze hun best gedaan om er iets moois van te maken. De volgende kinderen vielen in de prijzen:

0-2 jaar: Floor Tielen, Zwarte Plakweg
3-4 jaar: Silvana Vissers, Schaapherderweg
5-6 jaar: Mirthe Peeters, Kerkbosweg
7-8 jaar: Jannus Pouwels, Kabroekstraat
9-10 jaar: Dian Kleuskens, Lisdodde
11-12 jaar: Joyce Verheijen, Ericaplein
Allemaal proficiat gewenst.


En in samenwerking met de kermisexploitanten en de gemeente Horst aan de Maas organiseerde Dorpsraad America voor de 2e keer weer een kermisloterij. Loten ontving men gratis bij besteding bij de kermisexploitanten. Op woensdagavond 19.30 uur werden er weer mooie prijzen verloot onder de aanwezigen. De eerste trekking werd gedaan door Kes Peeters, zei stond vooraan in de toegestroomde menigte en daarna trok iedere winnaar het volgende lot. De prijswinnaars van dit jaar waren:

1e, een X-box 360 Kinect, gewonnen door Yolande Derix
2e prijs, een Street Magic toverdoos: Nick Geurts
3e prijs, een Bratz-World speeldoos: Wilma Versteegen-Janssen
4e prijs, een Racebaan: Caro Beelen
5e prijs, een Minitafelvoetbalspel: Anita Wouters
6e prijs, een Play-Doh Kleidoos: Moniek vd Heijden-VerweijOok deze winnaars wensen we van harte proficiat.
De vele positieve reacties stimuleert De Dorpsraad om ook volgend jaar door te gaan met deze kermisacties.
Kermisexploitanten en gemeente bedankt voor de medewerking.
Bekijk en download foto's van de prijsuitreikingen
op de fotopagina Kermis 2011.

~~~~~~
Kom op!
De Nederlandse komkommertelers kregen het de afgelopen weken zwaar te verduren, toen ze in verband werden gebracht met EHEC. Een groot aantal inwoners van America bleef Fresh Vision BV (Huub, Brita, Pieter en Agnes van den Homberg) steunen door toch hun komkommers te kopen bij SPAR vd Beuken. Dat deed hen goed.

Op donderdag 23 juni wordt er landelijk een komkommer-smoothie gepresenteerd met de naam “Kom op!” Deze smoothie is gemaakt van komkommers die anders zouden worden gestort. Deze presentatie wordt ondersteund op diverse manieren. Eén daarvan is om mensen gelegenheid te geven om de teelt van komkommer van nabij mee te maken.

Landelijk wordt er op een 12-tal komkommerbedrijven een extra editie van Kom in de Kas gehouden op zaterdag 25 juni aanstaande van 11:00 – 17:00 uur. In de regio Noord-Limburg vindt die extra editie van Kom in de kas plaats bij Fresh Vision BV aan de Hofweg 28 in America. U bent van harte uitgenodigd om te kijken, te vragen en te proeven. Voor meer informatie: www.komindekas.nl.
Kom op, kom aan!

~~~~~~
Groep 4 van De Wouter 1e bij Wandel 3-daagse
In het weekend van 17,18 en 19 juni hebben maar liefst 42 wandelaars uit America hun beste beentje voorgezet bij de wandel-3-daagse in Horst aan de Maas. Er waren 2 groepen die de 5 km. hebben gelopen en 1 groep de 10 km. Helaas zat het weer niet mee, maar iedereen heeft de regen, wind en soms wat zon getrotseerd. Hartstikke goed gedaan! De medaille op het einde was dik verdiend voor iedereen.

Als grote verrassing bij prijsuitreiking hoorde groep 2 van de 5 km (groep 4 en 5 van De Wouter) dat ze de eerste prijs had gewonnen! Ze kregen een mooie 1e prijs beker en ook een joekel van een wisselbeker mee naar huis. Deze mogen ze volgend jaar dus gaan verdedigen. De bekers hebben nu een mooi plekje op basisschool De Wouter. Proficiat allemaal. En alle wandelaars én begeleiders, bedankt dat jullie er bij waren en hopelijk tot volgend jaar. Foto's zijn te bekijken op de fotopagina Wandel 3-daagse.

~~~~~~
Terraszingen CANTAREMOS
Het Gemengd Zangkoor CANTAREMOS sluit haar repetitieseizoen 2010/2011 af met het traditionele “terraszingen”. Een gelegenheid waarbij CANTAREMOS laat horen wat zij in het afgelopen seizoen hebben bijgeleerd, maar ook hoogtepunten uit vorige jaren worden uiteraard ten gehore gebracht. De avond start om 20.30 uur op het speciaal hiervoor aangelegde terras bij Stichting Aan de Brug. Tussen de bedrijven door wordt voor muziek gezorgd door DJ Tinus. De avond staat garant voor gezelligheid en de mogelijkheid om samen van muziek te genieten en samen te zingen.
U komt toch ook? Dinsdag 28 juni 2011, 20.30 uur, Stichting Aan de Brug.

~~~~~~
Informatiemiddag over de glasvezel
Binnenkort is Horst aan de Maas aan de beurt om op het nieuwe glasvezelnetwerk (internet, tv en telefonie) te worden aangesloten. Althans, indien 30% van de huishoudens zich hiervoor aanmeldt. Aanbieder Reggefiber geeft u graag informatie. Is glasvezel echt nodig? Wat heb ik eraan? Wat gaat het kosten? Hoe kan ik overstappen?

In samenwerking met de KBO wordt een informatiemiddag georganiseerd op
woensdag 13 juli 2011 van 14.30 uur tot 16.00 uur in de Bondszaal.
KBO-lid of niet, u bent allen van harte welkom.

~~~~~~
Kermiskleurplatenwedstrijd en Kermisloterij

Wegens succes herhaald...... de Kermiskleurplatenwedstrijd en de Kermisloterij!!!
Ook dit jaar organiseert Dorpsraad America weer deze wedstrijd voor de kinderen van America. Voor de mooiste tekeningen zijn er per leeftijdscategorie leuke prijzen te winnen. Je "wint" eigenlijk altijd wel iets, want bij een ingeleverde tekening mag je 1x gratis in de Rups, Autoscooter of Draaimolen als je de tekening daar inlevert. Dat kan op maandag 4
juli tussen 14:30 tot 19:00 uur. Prijsuitreiking is woensdag 6 juli om 16:00 uur.
Klik op de Kermiskleurplaat om 'm te downloaden en 'm dan uit te printen.Ook de Kermisloterij was een succes vorig jaar, dus ook die wordt herhaald.
In samenwerking met de kermisexploitanten en de gemeente worden er op woensdag 4 juli vanaf 19.30 uur ook schitterende prijzen verloot onder de aanwezige kermisbezoekers van dat moment. Zorg dus dat je dan aanwezig bent om niets mis te lopen.
Loterijbonnen ontvang je gratis bij de kermisexploitanten.

Kortingsbonnen voor de kermis zijn te downloaden op www.kermiskorting.nl.

~~~~~~
Gezamenlijke Nationale Collectes America

Dit jaar
is het alweer het 5e jaar dat de Nationale collectes gezamenlijk opgehaald gaan worden in America. Deze week ontving ieder huishouden de welbekende envelop in de brievenbus met hierin de collectebrief van dit jaar. Op deze brief staat de invullijst met dit jaar maar liefst 15 Goede Doelen, die allemaal uw aandacht verdienen. Uiteindelijk maakt u zelf de keuze aan welke fondsen u geeft. Eén ding is zeker, uw bijdrage komt goed terecht.
In de week van 20 t/m 24 juni zal de collectant (bij u uit de straat/buurt) bij u uw collecte-envelop op komen halen.

In enkele enveloppen heeft klaarblijkelijk geen collectebrief gezeten.
Mocht dit het geval zijn dan kunt u die collectebrief hier downloaden.
Excuses voor het ongemak.

~~~~~~
Mega Piraten Festijn: een gezellig feestje

Een Hollands feestje in het Limburgse America. En een feest werd het. 6.500 mensen kwamen op zaterdag 11 juni 2011 af op dit festijn aan de Wouterstraat. Een waslijst aan bekende (en ook iets minderbekende) Nederlandse sterren betraden aan één stuk door, van klokslag 20.00 tot 01.00 uur, het podium op Americaans grondgebied. Een vloeiende regie bracht o.a. Jan Smit, Marianne Weber, Thomas Berge, Koos Alberts, Helemaal Hollands, Jannes, Tim Douwsma, De Sjonnies, Lee Towers, Aukje Fijn, Jacques Herb, Moniques Smit, Piratentoppers, Vinzzent, Peter Beense, Django Wagner, Sieneke, Rene Karst en nog vele andere op het podium. Een ongekend Mega feest, dat voor herhaling vatbaar is. En volgens manager Eddy Mensink gaat dat dan ook zeker gebeuren, en dan nog grootser, als het aan hem ligt.

In het
nieuwsbericht op de site van het Mega Piraten Festijn lees je meer over het verloop van de avond in America, een verslag van deze "Hollandse avond" in Limburg. Ook die site staan ook heel veel foto's van deze avond. bekijk die hier. Enkele foto's daarvan kun je ook bekijken op de fotopagina Mega Piraten Festijn. Nu met nog meer foto's van Hay Mulders.

~~~~~~

Geslaagde Vrije Markt
Op zondag 5 juni had de jaarlijkse Vrije Markt en Kindermarkt weer plaats in het centrum van America. Vele tientallen handelaren, particulieren, verenigingen en kinderen hadden zich 's morgens een plekje gezocht om hun "waar" aan de man/vrouw te slijten. En dit lukte de meeste vrij aardig. Mede misschien, omdat de weergoden de organisatie, die al enkele jaren in handen is van Fanfare St. Caecilia, toch vriendelijk waren gebleven. Hay Mulders maakte enkele mooie foto's die nu te zien zijn op de fotopagina Vrije Markt.


~~~~~~
Veteranendag

Zaterdag 4 juni was de Veteranendag. In het kader van het 50-jarig bestaan van De Veteranen van voetbalclub AVV werd er een wedstrijd gespeeld tegen "Ald VVV Venlo". Na een mooie ontvangst op Sportpark Erica gingen beide team op de foto. Eerst apart en later gezamenlijk. En toen gingen de mannen de wei in. Strijden om de eer, maar vooral voor het plezier. Jan Huys, Thei Jacobs en Toon Philipsen verzorgden de aftrap, want zij zijn de enige spelers die nog in leven zijn van het team dat vanaf de oprichting actief was. Het publiek kreeg een leuke wedstrijd te zien, waarbij de Americanen aan het kortste eind trokken. De routine van de oude Venlonaren had de overhand, zullen we maar stellen. Afsluitend was er nog een heerlijk hapje te eten en kon de dag tevreden afgerond worden. Hay Mulders (aanvoerder van "onze" Veteranen) zorgde samen met zoon Gerrie voor enkele mooie foto's van deze dag, die te bekijken zijn op de fotopagina Veteranendag.

~~~~~~
Piet Vervoort & Wim Kleuskens
beide lid in de Orde van Oranje-Nassau
Piet Vervoort (74, rechts op foto) en Wim Kleuskens (72), beiden lid van voetbalvereniging AVV America,
zijn vrijdagavond 3 juni, tijdens de receptie van het 50-jarig jubileum van de Veteranenafdeling van AVV,
benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Piet, erelid van de vereniging, is vanaf 1967 actief bij de club. Ook aan de biljartclub voor ouderen,
carnavalsvereniging De Turftreiërs, en toneelvereniging De Vrije Spelers droeg hij zijn steentje bij.
Tijdens het 100-jarig bestaan van de parochie in America zette hij zich in voor de viering hiervan.

Ook Kleuskens is vanaf 1967 actief bij AVV America. Onder meer als bestuurslid, voorzitter, grensrechter,
leider en lid van de commissie gebouwen en terreinen. Hij is eveneens erelid. Sinds een aantal jaren
verzorgt hij het wedstrijdsecretariaat bij het ouderenbiljart.

Beide komen deze koninklijke onderscheiding zeer toe.
Van harte gefeliciteerd.


(Bron: Dagblad De Limburger)

Foto's van de receptie en het uitreiken van het koninklijk lintje aan Piet en Wim
zijn nu te bekijken via de fotopagina Receptie Veteranen.

~~~~~~
Americaanse Voetbalveteranen vieren
hun gouden feest op 3 en 4 juni
50 Jaar Veteranen America. Deze mijlpaal wordt op feestelijke wijze gevierd in het weekend van 3 en 4 juni a.s..
Het begon allemaal in 1961 toen een groepje enthousiaste ouderen het plan opvatte om een veteranenafdeling op te richten zoals dat op andere plaatsen in de regio ook ontstond.

De mannen van het eerste uur waren, Bakker Jo Ummenthun, Sjang Kleuskens, Toon Poels, Berend Holtjer en natuurlijk Jan Gijsen. Alle activiteiten liepen via Jan Gijsen. Hij regelde de wedstrijden en alles wat daar omheen gebeurde. Een stuk of 15 spelers van rond de dertig had men gauw genoeg bijeen. Her en der voetbalden er wel wat oudjes in de lagere elftallen. Dit groepje speelde hun eerste wedstrijd tegen Panningen, waar Jo Ummenthun vandaan kwam.
 
De opstelling werd samen gemaakt ergens bij iemand thuis, waarna al snel de toepkaarten op tafel kwamen. In de loop van de jaren waren de veteranen ook actief bij allerhande activiteiten in het dorp, maar ze voetbalden vooral en feestten veel en vaak samen. Dit is in de loop van de jaren niet echt veranderd. Er wordt gespeeld bij de Limburgse en Brabantse bond. Door de jaren heen zijn er veel oudjes actief geweest bij de veteranen. Nog steeds is de veteranenafdeling een actieve club binnen de vereniging AVV America. Een werkgroepje heeft een klinkend programma in elkaar gezet voor het weekend van 3 en 4 juni a.s.

Feestprogramma:
Vrijdag 3 juni grote receptie met aansluitend een soort reünie voor alle oud - leden. Er is een flink aantal oude foto’s te zien en een film met opnamen uit de oude doos. Aanvang van de receptie is 19.00 uur in de kantine op sportpark Erica. Aansluitend is er live muziek met Astonish.
Zaterdag 4 juni: AVV Veteranen – Ald VVV. Wilt u ze nog een keer zien schitteren, de oudjes van AVV en van VVV, dan is dit de gelegenheid. De aftrap zal worden verricht door enkele spelers, die er in 1961 ook al bij waren. De wedstrijd begint om 16 uur, ook op het sportpark in America. Na de wedstrijd is er een gezellig samenzijn met DJ John. We nodigen iedereen uit om dit feest bij te wonen.

~~~~~~
AVV 1 promoveert naar 5e klasse
Door de winst van Maaskantse Boys op St. Hubert met 3-2 zijn de Americaanse mannen onder leiding van Erik van Asten
gepromoveerd van de 6e naar de 5e klasse. Afgelopen zondag won America al met 3-1 van St. Hubert. Dit blijkt dus voldoende te zijn.
Een prestatie van formaat. Proficiat mannen!

Een klein uurtje later trokken de mannen door America op de open wagen van Derix Logistics door het dorp, om het wereldkundig te maken.
Daarna werd het vanzelfsprekend nog gezellig en laat in Café Station America. Foto's daarvan vind je hier.

 

~~~~~~
Mega Piraten Festijn

Tent open om 18.30 uur
Show begint om 20.00 uur
Einde show 1.00 uur

~~~~~~
AVV 1 pakt periodetitel
Op zondag 8 mei werd het 1e elftal van AVV periodekampioen door een afgetekende 5-0 zege op RKDSO uit Lomm.
De competitie krijgt dus nog een vervolg voor deze mannen. In de nacompetitie gaat America strijden om een plaats in de 5e klasse samen met Racing Boys 1 en Grashoek 1. Hay Mulders maakte wat foto's aan de zijlijn, deze zijn nu te bekijken op de fotopagina Periodetitel AVV 1.


Veel succes jongens...

~~~~~~
Mooie serenade voor Ine & John
Op zaterdagavond 7 mei verzorgde Fanfare St. Caecilia een mooie serenade voor de nieuwe Americaanse leden van de Orde van Oranje-Nassau. Gemeenschapshuis Aan de Brug was het decor van de serenade aan beide gedecoreerden. Voorzitter Richard Korver van Fanfare St. Caecilia sprak, mede namens de dorpsraad,  zijn bewondering uit voor de prestaties van beiden, op het gebied van vrijwilligerswerk en mantelzorg. De gehele serenade is gefilmd en uiteraard zijn er ook foto's gemaakt. Deze zijn nu te bekijken via de fotopagina Serenade Ine & John.

~~~~~~
Serenade voor Ine Daniëls-van der Coelen & John Rijpma
Fanfare St. Caecillia zal op zaterdagavond 7 mei een serenade verzorgen voor de nieuwe leden van de Orde van Oranje-Nassau. Het is al enige tijd het gebruik van de vereniging om nieuwe Americaanse leden met een Koninklijke onderscheiding een ode te brengen in de vorm van een serenade. Omdat het er dit jaar twee zijn, Ine en John, wordt er de voorkeur aan gegeven deze serenade te houden in Aan de Brug. Voorzitter Richard Korver zal daar dan om 19.15 uur de serenade inzetten en een woordje richten tot de nieuwe leden van deze Orde.
Iedereen is van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

~~~~~~
Zonnig weer zorgt voor een leuke Koninginnedag
Een lekker zonnetje met af en toe een verfrissend windje, oranje versierde fietsen, ruige spellen, blije kinderen, sportieve fietsers, koffie, ranja en ander lekkers, enthousiaste vrijwilligers, tevreden bezoekers en enkele hardwerkende organisatoren waren de ingrediënten van de Koninginnedag 2011 in America. Foto's van deze leuke dag vind je op de fotopagina Koninginnedag.
Nu met nieuwe foto's.

~~~~~~
Ine Daniëls-van der Coelen & John Rijpma
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Het heeft Hare Majesteit de Koningin ook dit jaar weer behaagt Koninklijke onderscheidingen uit te reiken aan inwoners van America. Op vrijdag 29 april werden Ine Daniëls-van der Coelen en John Rijpma onder valse voorwendselen naar het gemeentehuis gelokt. Ine zou samen met De Golde Liesjes de boel een beetje komen opvrolijken met hun vrolijke liedjes en John zou Het Peelklokje vertegenwoordigen om een erepenning van de gemeente Horst aan de Maas in ontvangst te komen nemen voor hun 25 jarig jubileum. Beide werden blij verrast door Burgemeester Kees van Rooij toen bleek dat zij persoonlijk een lintje kregen. Ine en John, van harte gefeliciteerd met jullie verdiende en mooie onderscheiding.

In Dagblad de Limburger schreef Matthijs Hoex een leuk verhaal over de dag dat Ine Daniëls
moest Zingen op haar eigen feest en dat we u uiteraard niet willen onthouden.

Ine Daniëls-van der Coelen (53) is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is al vele jaren actief, vooral op gebied van kerk, koor en onderwijs. Zij was in 1978 medeoprichter en bestuurslid van kinderkoor De Peelpareltjes. Voor dat koor is zij nog steeds actief. Ook voor de St. Josephparochie doet zij vrijwilligerswerk: ze is lector, lid van de avondwakegroep, begeleider van vormelingen en voorbereider van de eerste Heilige Communie. Verder is ze bestuurslid van buurtvereniging ‘t Turfhöpke en vrijwilliger bij het uitleenpunt van de bibliotheek.

Foto Inhorst.nl

John (Mathias) Rijpma (57) mag zich nu lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De Americaan is lid van de stichting Werkgroep Oud America, die de herinnering aan het verleden van het dorp levend wil houden. Ook is hij redactielid van maandblad Het Peelklokje. Ruim tien jaar lang was hij mantelzorger: hij verzorgde een ouderen vriend tot aan diens overlijden in 2007. In het verleden was hij vijftien jaar lang bestuurslid van de Dorpsraad America.

Foto Inhorst.nl

~~~~~~
Koninginnedag in America
Er staat op Koninginnedag voor alle basisschoolkinderen een uitdagend spellencircuit te wachten. Ze kunnen naar hartenlust klimmen, klauteren en grabbelen in de ballenbak. En…. Alle kinderen mogen dit jaar ook de fiets of de skelter op z’n mooist versieren. Er zijn verrassingen voor de mooiste fietsen of skelters. Dus kom allemaal om 13.00 uur met je versierde fiets of skelter naar de Kiosk, Past. Jeukenstraat. Om ongeveer 16.00 uur zal het koninginnenfeest worden afgesloten. Toeschouwers zijn van harte welkom om de kinderen aan te moedigen. De koffie staat altijd klaar.

Natuurlijk is er dit jaar ook weer voor alle fietslustigen een prachtige FIETSROUTE uitgestippeld. Deze vertrekt vanaf de Kiosk tussen 13.00 en 13.30 uur. Onderweg staat de koffie met een lekker stukje vlaai klaar. De bijdrage is € 5,-

Een dringende oproep aan alle ouders van America: Het Oranje Comité wil graag een veilige Koninginnedag vieren, maar dat kunnen zij niet alleen. Zij vragen daarom uw hulp als ouders van uw kinderen. Zij bieden u op Koninginnedag: een leuk groepje kinderen, een lekker kopje koffie en als afsluiting een kleine surprise. Zij hopen op uw hulp.

~~~~~~
Nieuwe wereldkampioen tijdens WK Vette Haas
Na een bloedstollende finale heeft het WK Vette Haas, dat op zondag 17 april plaatsvond aan de Jacob Poelsweg in America, een nieuwe wereldkampioen opgeleverd. Na de jarenlange heerschappij van de organiserende vriendenclub V.C. Altied Dorst moesten zij dit jaar toch hun meerdere erkennen in het team "De San-Sieraadjes", Jan Rasing, Twan Philipsen en Eric van der Sterren. Heren, proficiat. Een geweldige prestatie.
Bekijk foto's en filmpjes van dit WK op de fotopagina WK Vette Haas.
Op www.vettehaas.nl is nog meer foto en videomateriaal te bekijken.

~~~~~~
Dorpsplan 2011-2015
gepresenteerd aan College van B&W
Tijdens de algemene dorpsraadvergadering op 13 april waarbij het College van Burgemeester en Wethouders te gast was kon de dorpsraad van America het nieuwe Dorpsplan 2011-2015 presenteren. Burgemeester Kees van Rooij nam 't maar al te graag aan en reageerde meteen positief op dit initiatief vanuit de Americaanse gemeenschap. Het Dorpsplan 2011-2015 (ook wel Dorpsontwikkelingsplan/visie genoemd) bevat het wensbeeld van de Americaan. Dit is opgemaakt uit signalen die de dorpsraad ontvangt en die o.a. zijn verzameld tijdens het Buurtcafé America dat in november 2010 plaatsvond. Per thema worden problemen, wensen en ideeën geschetst. Vanaf nu is het de taak van de gemeente, dorpsraad en de bewoners van America vorm te geven dit nieuwe dorpsplan. Ook benieuwd naar de inhoud, lees dan het Dorpsplan 2011-2015.

Een van de wensen vanuit het dorp is al jarenlang een beter onderhoud van het openbaar groen.
Mede op initiatief van de dorpsraad en de gemeente Horst aan de Maas hebben zich al vele mensen aangemeld voor het project Groengroep America, mensen uit America die hebben aangegeven hun straat schoon en onkruid vrij te willen houden. Ook zullen ze hier en daar klein snoeiwerk verrichten in de straat om zo tot een mooier straatbeeld te komen. Met dit vrijwilligerswerk bewijzen zij de Americaanse gemeenschap een "mooie" dienst en zijn zij zelf lekker bezig (hobby) in de "tuin" van de gemeente. De gemeente stelt hier overigens ook nog een kleine vergoeding tegenover. Op dit moment loopt dit project in de Pastoor Jeukensstraat, Gerard Smuldersstraat, Zouavenstraat, Pastoor Jansenstraat, Caeciliahof/pad, Mandersplein, Munckhofplein, Doenssenstraat, Rustven en het Turfstèkersplein. Staat uw straat er nog niet bij en wilt u ook uw steentje bijdragen in dit project,
meld u dan nu aan bij de Dorpsraad.

Tijdens de dorpsraadvergadering van 13 april tekende Burgemeester Kees van Rooij en Marco Hesp van Dorpsraad America de overeenkomst m.b.t. het groenonderhoud in America. Iedereen mag nu dan ook "officieel" aan de slag, zodat America wellicht wel het schoonste dorp van de gemeente wordt.
Foto's van de presentatie van Dorpsplan en de ondertekening van de overeenkomst Groenonderhoud America
vind je op de fotopagina Dorpsraadvergadering met College van B&W.

~~~~~~

America dat Stiët vraagt uw hulp
Op zaterdag 11 juni vindt het Mega Piraten Festijn plaats in America. Door het Jeugdcomité America (mede-organisator) is het verzoek gekomen of wij als Werkgroep America dat Stiët een 20-tal personen kunnen leveren om te werken tijdens dit Piratenfestijn. Deze 20 personen worden ingedeeld rond een tapgedeelte in de tent. Voor deze uren werken krijgen we een mooie financiële vergoeding. De werktijden zijn van 18.00-02.00 uur. We willen hier dus wat geld mee verdienen voor het kunstwerk voor Rowwen Hèze!

Mensen die interesse hebben om voor dit goede doel een (lange) avond te werken,
kunnen zich melden voor 4 april bij Hay Mulders via hay.mulders@ziggo.nl.

Klik om deze afbeelding beter te bekijken...

Kaarten verkrijgbaar bij:
Ine Derks-Haegens & Bakkerij Ummenthun

~~~~~~
Balgooien in america
De aloude traditie (zeker 80 jaar) leeft nog steeds...
Op de eerste zondag na Carnaval (dit jaar was dat op zondag 13 maart) trokken de kinderen van de basisschoolleeftijd en zelfs ook jonger ('s morgens na de Hoogmis van 11.00 uur) naar de echtparen, die het afgelopen jaar getrouwd zijn. Ook het Boerenbruidspaar neemt hieraan deel. Onder luid geroep van "bal, bal, bal....." hopen de kinderen dat hen veel snoepgoed e.d. wordt toegeworpen in de hoop om net zo veel geluk te mogen ontvangen als de pasgehuwden. En waarschijnlijk zal iedereen ontzettend veel geluk gaan krijgen dit jaar, want er werd ontzettend veel snoep gegooid dit jaar...
Bekijk foto van het Balgooien op de fotopagina Balgooien.~~~~~~

Optocht nogmaals bekijken...?
Hay Mulders en Henk Philipsen hebben ook dit jaar weer gezorgd voor de filmregistratie van de carnavalsoptocht van 2011. Hay plaatste zijn camera op de Nusseleinstraat en Henk verzag de optocht ter plekke van deskundig commentaar. Het resultaat? Een 36 minuten tellende mooie weergave van de zonnige optocht in America. Bekijk deze film via de fotopagina Optocht 2011.

Ook tijdens Het Krumelkesbal en het aansluitende Afsluitingsbal zijn opnames gemaakt. Via de fotopagina Krumelkesbal zie je iedereen nog eens voorbijkomen in de polonaise op Het Turfstèkerslied en dankt Vorst Peter iedereen die deze carnaval tot een geweldig feest hebben gemaakt.

Heeft u ook foto- of videomateriaal voor op deze site?
Stuur 't dan door aan webmaster@americaweb.nl.

~~~~~~
Krumelkesbal kei gezellig
Carnavalsdinsdag, de laatste dag van het carnavalsfeest. En in America is dat misschien wel de leukste carnavalsdag, want dan is het de beurt aan de krumelkes onder ons. Vanaf 14.30 uur is de zaal voor de jeugd van America. In het begin voor de allerkleinste onder ons en na 19.00 uur gaan de wat grotere kids nog even door. En als alle carnavalsgezelschappen (Grote Prins, Jeugdprins(es) en Boore Brulluft) 's avonds weer allemaal in de zaal zijn voor het Afsluitingsbal  wordt er rond 20.30 uur voorzichtig afgesloten met een dankwoordje door Vorst Peter van De Turftreiërs. We kunnen weer terugkijken op een geslaagde en vooral ook zonnige Carnaval 2011. Foto's van Het Krumelkesbal 2011 en een filmpje van de dans van de dansmariekes en het slotwoord van Vorst Peter van De Turftreiërs zijn te bekijken op de fotopagina Krumelkesbal.~~~~~~
Carnavalsoptocht in America
Met een stralend zonnetje startte op maandagmiddag 7 maart om precies 14.11 uur de carnavalsoptocht van Carnavalsvereniging De Turftreiërs. Een geweldige optocht met 36 deelnemende groepen in verschillende categorieën. Heel veel verschillende onderwerpen passeerden de revue, maar het aankomende Mega Piraten Festijn op 11 juni werd toch wel het meest uitgebeeld. Na afloop van de optocht was de prijsuitreiking in de gezellig volle Bondszaal van America. Enkele prijswinnaars waren V.C. Altied Mier met  "Mega Piraten Festijn" bij de grote wagens, De Zwarte Plak met "Vur 50 joar wek en gebak, unnen taart vaan de Plak" bij de grote groepen en Anja en Anja met "Het Buurtcafé" bij de Duo's.
Bekijk foto's en de volledige uitslag van de optocht op de fotopagina Optocht 2011.

Download de laatste update van Adobe Flash Player
voor een juiste weergave van de foto's.

 ~~~~~~
Boore Brulluft
Na het "New Kids" vrijgezellenfeestje van het Boore Brulluftspaar Francis & Miriam op zaterdagavond mocht het koppel op zondag 6 maart 2011 dan eindelijk in het onechte huwelijksbootje stappen. Na de rondrit door het dorp kwam het hele gezelschap aan bij de kiosk. Al snel werd het drukker vur de kerk op het plein, want de 2 echtlieden gingen die middag in het onecht elkaar het jawoord geven. Ook dit jaar was dit weer niet vanzelfsprekend, want er gaan heel wat perikelen aan vooraf. Bekijk en aanschouw het volledige"spel" van dit jaar
via YouTube en op prachtige foto's via de fotopagina Boore Brulluft.

~~~~~~
Carnaval is begonnen

Traditiegetrouw zijn het de kinderen van Basisschool De Wouter die de spits afbijten voor de knotsgekke dagen van de carnaval. In een optocht door het dorp trokken de kinderen vanaf de school richting De Bondszaal van America om daar een knallend gek feestje te bouwen. Het thema van deze carnavalsmiddag was "Sprookjes". De juffen en meesters waren allemaal verkleed als kabouter en bij de kinderen kwamen we de raarste creaties tegen. Het was een keigaaf begin van de carnaval voor de kinderen van America. Foto's van deze middag zijn te bekijken via de fotopagina Schoolcarnaval.

Wat ook een traditie genoemd mag worden is de carnavalsavond op carnavalsvrijdag in de blokhut van Jong Nederland America. Een carnavalsavond voor alle kinderen van America waar vol op gedanst, gezongen, gesprongen, gehost en gesnoept kan worden. Veel lol met elkaar hebben is daar het motto. DJ Peerke zorgde voor leuke muziek, jeugdprins Maikel I & Renée I en het hele jeugdgezelschap kwamen langs en de winnaars van de Playbackshow mochten hun kunstje nogmaals aan iedereen tonen. Ook werden de winnaars bekend gemaakt van de best verkleedde jongen en meisje van de avond. Ook dit jaar was het weer een gezellige avond.
Enkele foto's hiervan zijn te bekijken via de fotopagina Carnavalsavond.
Veel meer foto's hiervan kun je vinden op de site van Jong Nederland America.

~~~~~~
Clip Konfettielied Golde Liesjes goed bekeken

Het winnen van het ALF 2011 heeft De Golde Liesjes doen inspireren om een echte videoclip op te gaan nemen van hun winnende Konfettielied. Deze videoclip, van de carnavalskraker van dit jaar, is op YouTube geplaatst en hier begint het al een echte hit te worden. Uiteraard willen we jullie deze clip niet onthouden vandaar dat je 'm hieronder ook kunt bekijken. En als je er geen genoeg van krijgt kijk dan naar de u
itzendcarrousel tijdens de carnavalsdagen (zaterdag t/m dinsdag) op TV Reindonk. Daar zie je de videoclip dan regelmatig voorbij komen. Veel kijkplezier

 

www.goldeliesjes.nl

~~~~~~
Voorverkoop Mega Piraten Festijn


 

Kaarten nu ook verkrijgbaar bij:

Ine Derks-Haegens & Bakkerij Ummenthun

~~~~~~
Jeugdcarnaval 2011
Tijdens de Mini Playbackshow op zondag 6 februari kwam de nieuwe Jeugdprins en Jeugdprinses van De Turftreiërs uit. Piet Piraat had de mantels, de steek en het kroontje en de scepters van het "oude" jeugdprinselijke paar (Frank I en Tessa I) buit gemaakt. Maar muitende piraten besloten de waardevolle spullen te overhandigen aan 2 drenkelingen die op het eiland in De Put werden gevonden. Zij werden de nieuwe Jeugdprins en Jeugdprinses van 2011, het zijn:

Maikel I
(Roelofs)
&
Renée I
(Haegens)


Hun adjudanten zijn Jop Haegens en Robin Holtackers.

Foto's en een filmpje van het uitkomen zijn te bekijken
via de fotopagina Uitkomen Jeugdprins(es).

~~~~~~
Guus Meeuwis & Junior Songfestival winnaars van
Mini Playbackshow 2011

Met 19 acts tijdens de Mini Playbackshow 2011 was de middag behoorlijk goed gevuld. De jury had 't er dan ook maar druk mee. En het was geen gemakkelijke klus, want het niveau lag weer erg hoog dit jaar. Uiteindelijk kunnen er 2 de winnaar zijn America, 1 in de onderbouw en 1 in de bovenbouw.
Nadat de prijswinnaars hun wisselbeker in ontvangst hadden genomen mochten ze hun act nogmaals neerzetten voor het enthousiaste publiek.
Foto's, een filmpje en de uitslag zijn te bekijken via de fotopagina Mini Playbackshow


Guus Meeuwis (Roy)
Ik wil nog niet naar huis

Junior Songfestival (Inez, Evie, Yvon)
Famous

~~~~~~
Nick & Simon winnaars van
De Grote Playbackshow 2011

In een volle Bondszaal werden Nick & Simon, oftewel
Loek Philipsen & Victor Wijnhoven, tot winnaars uitgeroepen van de geweldige playbackavond op zaterdag 5 februari 2011. Een onafhankelijke jury uit Deurne vond hun optreden het beste uit de 11 acts van de avond en de zaal was het hier uiteraard volledig mee eens. Na de prijsuitreiking mochten Loek & Victor hun act "De Spaanse duif" natuurlijk nog eens aan het publiek tonen.
Foto's, een filmpje en de uitslag zijn te bekijken via de fotopagina Grote Playbackshow.

Top 5 uitslag:
1.
Nick & Simon - De Spaanse duif (Loek Philipsen/Victor Wijnhoven)
2. Andre Bocelli & Sarah Brightman - Time to say goodbye (Lars Duijkers/Stijn Jacobs)
3. Julio Iglesias - Quantanamera (Jos Vervoort/Lizette de Kleine/Ellie Vervoort/Wilma vd Ligt)
4. Bassie en Adriaan - Altijd blijven lachen (Bas Janssen/Teun Lucassen)
5. Anita Meijer - Why tell me why (Rick Vervoort/Geert Reintjes/John Daniëls/Toon Tielen/Roy Vervoort)

~~~~~~
Carnaval 2011
De Bondszaal van America was op 30 januari omgebouwd tot een heus kasteel.
Bewoners van dit kasteel zijn geworden

Prins Michael I (van Rengs)
met zijn prinses Kim

Op de landerijen om het kasteel is vlak daarvoor gevestigd het Boore Broedspaar van 2011

Francis v.d. Hoff & Miriam Philipsen

Bekijk foto's van het Prinsenbal op de fotopagina Prinsenbal.
Bekijk hier de proclamatie van het Boore Broedspaar

Bekijk hier het uitkomen van Prins Michael I 


In 2011 zal Prins Michael I (van Rengs) met zijn prinses Kim
de scepter zwaaien in het Turftreiërsriêk.
Hun adjudanten zijn John Kleuskens en Ruud Weijs.


Francis v.d. Hoff & Miriam Philipsen
vormen het prachtige
Boore Broedspaar van 2011.

~~~~~~
Ald prinsen van America in het nieuw
Op zondag 23 januari vond er een ware metamorfose plaats bij onze "ald prinsen".
De oude boerenkielen werden vervangen door mooie eigentijdse nieuwe tenues. Een werkgroep heeft zich hier helemaal aan gegeven met het gewenste resultaat. Ald prins Bert 1e (v/d Munckhof) werd als eerste aangekleed door zoon Geert 1e dit i.s.m. wethouder Ger van Rensch.
Bij D'n Turfstèker werd de eerste staatsiefoto gemaakt. Daarna werd d'r "eentje" op gedronken in café Station America.
Voor foto's van deze gedaanteverwisseling bekijk je op de fotopagina Ald prinsen in nieuw.~~~~~~
2e ALF CD is uit
Op zondag 23 januari is de 2e ALF Carnavals CD gepresenteerd in Café Station America.
En nu is die dus (eindelijk) voor iedereen verkrijgbaar voor maar € 10,00.
Nog niet in jouw bezit, ga dan snel naar Ine Derks-Haegens.

~~~~~~
Muziekclip Tina Brouwers in première in America
Op deze zondag zal de eerste musicclip van Tina Brouwers (vriendin van Frank Keijsers) in première gaan.
Na een aantal maanden zwoegen en zweten zal het eindresultaat aan het grote publiek getoond gaan worden in Café Station America. Naast de première van deze video zal Tina ook een optreden verzorgen. Dit samen met een aantal special guests!!! Dit muziekevenement zal om 18:30 uur van start gaan. Don't miss it!!!

~~~~~~
Nieuw tenue Ald Prinsen
Op zondag 23 januari worden de nieuwe tenues van de Ald Prinse gepresenteerd en ingezegend. De Ald Prinse willen de nieuwe tenues op een zeer ludieke wijze gaan presenteren aan het volk en wel bij d'n Turfstèker op Het Turfstèkersplein. Om 15.00 uur worden er foto’s gemaakt bij d'n Turfstèker van alle Ald Prinse met de beroemde boorekiel. Na deze fotosessie gaat men in optocht naar de oudheidkamer alwaar alle Ald Prinse in het nieuw worden gestoken. Na deze wisseling gaat men weer terug naar d'n Turfstèker alwaar alle Ald Prinse (nu in het nieuw), op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Na deze ceremonie is er vanaf 16.00 uur in Station America een gezellig samenzijn met alle vrienden, bekenden en wie er zoal komt. Deze middag wordt opgeluisterd door een aantal artiesten van eigen bodem, dus het belooft een geweldige en gezellige happening te worden.~~~~~~
Mega Piraten Festijn
In het kader van haar 44-jarig jubileum heeft Jeugcomité America het Mega Piraten Festijn naar America gehaald. Het mega evenement waar je alle grote namen uit het "piraten-circuit" tegen kunt komen. Op zaterdag 11 juni komen namelijk o.a. Jan Smit, Marianne Weber, Corry Konings, Koos Alberts, Jan Keijzer & Annie Schilder, Thomas Berge, Helemaal Hollands, Jannes, Tim Douwsma, De Sjonnies, Lee Towers, Jacques Herb, Piratentoppers, Vinzzent, Peter Beense, Django Wagner, Sieneke, Rene Karst, Big Benny, W-Dreej en vele andere (programma onder voorbehoud). Een evenement wat je dus niet mag missen. Het programma is van 20.00 tot 01.00 uur en de tent gaat open voor het publiek om 18.30 uur. Locatie: Wouterstraat.
Kaarten zijn te koop op zondag 13 februari bij Café Boëms Jeu vanaf 11.00 uur
of via www.megapiratenfestijn.nl.~~~~~~

 Download nu het Activiteitenoverzicht van America.

~~~~~~Nieuws Archief

Top

 
U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan webmaster@americaweb.nl.
Copyright © 2002 Dorpsraad America. Laatst bijgewerkt: zondag 30 september 2012